
Στις 50 εκατ. λίρες ανέρχονται οι αποζημιώσεις που θα δοθούν για τη φονική φωτιά που ξέσπασε στις 14 Iουνίου στον κτίριο Grenfell και είχε σαν αποτέλεσμα 80 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Το 24ώροφο κτίριο ήταν ασφαλισμένο στη νορβηγική εταιρεία Protector Forsikring και είχε συνολικά 120 διαμερίσματα.
Ένα χρόνο πριν η ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε ανακαινίσει το κτίριο, ωστόσο ομάδα ενοίκων είχε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως εγγράφως για τους κινδύνους πυρκαγιάς στο κτίριο με μία από τις επιστολές να αναφέρει: “Μόνο ένα καταστροφικό γεγονός θα εκθέσει την ανικανότητα των ιδιοκτητών και θα βάλει τέλος στους κινδύνους διαβίωσης και την αδιαφορία για την υγεία και τους κανόνες ασφαλείας που απειλούν τους ενοίκους του πύργου”. Και η ίδια η πραγματικότητα ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους των ενοίκων.
Ο αριθμός των ανθρώπων που χάθηκαν στην πυρκαγιά δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί καθώς υπολογίζεται ότι για μεγάλο διάστημα οι αρμόδιες αρχές θα εντοπίζουν στοιχεία που θα πρέπει να αναγνωριστούν. Η ασφαλιστική Forsikring που διπλασίασε την αρχική της εκτίμηση για αποζημιώσεις από 25 εκατ. σε 50 μετά τη φωτιά έχει σαν αντασφαλιστική εταιρεία τη γερμανική Munich Re.
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Το ρομπότ της Tesla (video)

Από μεγιστάνας των ασφαλειών σε 12 χρόνια κάθειρξη

Ανάκληση 421.078 Hyundai στις ΗΠΑ

Ένοχες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας Air France και Airbus

Ενώσεις καταναλωτών κατά Meta, TikTok και Google

Η Howden αποκτά τη Cybeta

“Hormuz Safe”: Ασφάλιση για πλοία με Bitcoin
















