
Μονόπλευρη φαίνεται πως είναι η στήριξη της κυβέρνησης στη μία μεγάλη μερίδα των ασφαλισμένων και συγκεκριμένα στους συνταξιούχους.
Αντίθετα οι ασφαλισμένοι και, προπαντός, οι αυτασφαλισμένοι έχουν αφεθεί στην κακή -καθώς φαίνεται – τύχη τους.
Και αυτό γιατί η κυβέρνηση είχε τη μέριμνα να ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους συνταξιούχους που παίρνουν έως 850 ευρώ και να καταθέσει χθες τη σχετική τροπολογία.
Ωστόσο, κάθε άλλο έχει δείξει την ίδια μέριμνα να εκδώσει την υπουργική εγκύκλιο ή απόφαση για το πως ακριβώς θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυταπασχολούμενων και των αγροτών από 1.1.2017.
Την ίδια ώρα και καθώς η απώθηση που προκαλούν από …μόνα τους τα ασφαλιστικά «χαράτσια» γίνεται μεγαλύτερη λόγω της εντεινόμενης σύγχυσης που προκαλεί η καθυστέρηση της έκδοσης της σχετικής υπουργικής εγκυκλίου, πληροφορίες αναφέρουν πως χιλιάδες, αν όχι δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τον ΟΑΕΕ προκειμένου να αποφύγουν τα νέα ασφαλιστικά «χαράτσια» επί του εισοδήματος τους, προμηνύοντας ακόμα χειρότερα έσοδα -σε σχέση με τα φετινά- από εισφορές το 2017.
Με άλλα λόγια, μπορεί η κυβέρνηση να διασφάλισε με επίπονο -για τους πολίτες- τρόπο να υπάρξει φέτος μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο πρωτογενές πλεόνασμα και έτσι να δώσει ένα έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά με την πολιτική που ασκεί αποτελεί ερώτημα το αν ο ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ θα είναι σε θέση τον επόμενο χρόνο να έχουν τις απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές για να καταβάλλουν χωρίς πρόβλημα τις ίδιες τις κύριες συντάξεις προς τους συνταξιούχους τους.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εθνική: Προς τετραπλασιασμό του bancassurance με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP

Intracom: Κερδοφορία και είσοδος στις ασφαλίσεις το 2025

Η Πρόεδρος της EIOPA, P. Hielkema στο NatCat Summit

Διψήφια αύξηση παραγωγής και ενίσχυση κερδοφορίας για την Υδρόγειο


















