
Στο -5.7% εμφανίζετε η συνολική παραγωγή της Ασφαλιστικής Αγοράς για το μήνα Απρίλιο σύμφωνα την μηνιαία στατιστική έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Οι Ασφαλιστικές εταιρείες παρουσίασαν παραγωγή:
- 608 εκ ευρώ στον κλάδο ζωής, (μειωμένη 10,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο)
- 656 εκ ευρώ στους γενικούς κλάδους , (μειωμένη κατά 0,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο)
Πιο συγκεκριμένα στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων, η αστική ευθύνη οχημάτων συνέχισε να παρουσιάζει πτωτική τάση που για το πρώτο τετράμηνο του 2016 υπολογίστηκε στο -10,8% με τους λοιπούς κλάδους να φέρνουν την ισορροπία καθώς υπολογίστηκαν στο 6.6%.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ξανά την αλλαγή στην ταξινόμηση των κλάδων ασφάλισης καθώς από τον Ιανουάριο του 2016 – υπό το νέο νόμο 4364/5.2.2016 (ΦΕΚ 13 τ’Α) «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία Φερεγγυότητα ΙΙ» οι εργασίες του κλάδου Ασφάλιση υγείας που άνηκαν στον κλάδο ασφαλίσεων Ζωής (όπως είχε καταγραφεί με το άρθρο 13 του ν.δ. 400/1970), κατατάσσονται πλέον στους γενικούς κλάδους ατυχημάτων και ασθενειών.

Δεδομένου της αλλαγής αυτής, μεγάλη αλλαγή έχει παρουσιαστεί στους γενικούς κλάδους καθώς από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου η παραγωγή φαίνεται να έχει αυξηθεί απότομα από το -7,6% στο -0,9% με τις ασφαλίσεις ζωής αντίστοιχα να μην παρουσιάζουν ιδιαίτερη βελτίωση (Από το -12,5% τον Ιανουάριο στο 10,4% τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου).
Δείτε εδώ αναλυτικά την παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο Ζωής

Δείτε εδώ αναλυτικά την παραγωγή ασφαλίστρων στους γενικούς κλάδους

Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus

Πασχαλινό Bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama







