
Θετικά μηνύματα για την πορεία που θα εμφανίσουν φέτος οι ασφαλίσεις Υγείας, καθώς όμως και τα αποταμιευτικά όπως και τα επενδυτικά προγράμματα, μεταφέρουν ανώτατα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς και αυτό παρά το γεγονός ότι, όπως πέρσι έτσι και φέτος, οι αυξήσεις ασφαλίστρων στον κλάδο Υγείας καταγράφονται σημαντικές.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι, το 2022 οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα ήταν μεταξύ 3% και 8%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν και το 10%. Πρόκειται για μεταβολές οι οποίες πριμοδοτήθηκαν από τις αυξήσεις που καταγράφηκαν στα αναλώσιμα των νοσοκομείων και που έφτασαν το 10%, όπως και στα ιατρικά υλικά που διαμορφώθηκαν κοντά στο 20%. Φέτος, εκτιμάται ότι οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας θα διαμορφωθούν μεταξύ 2% και 5%, ακολουθώντας επί της ουσίας την εξέλιξη του μέσου πληθωρισμού, με αποτέλεσμα για το διάστημα 2022 – 2023 να φθάνουν σωρευτικά και το 15%.
Η ανάγκη όμως που υπάρχει για νέα προγράμματα Υγείας, η ανάγκη δηλαδή του μέσου ασφαλισμένου να καλύψει ασφαλιστικά την υγεία του, είναι τόσο μεγάλη που σε κάθε περίπτωση τα προγράμματα του κλάδου θα φέρουν και φέτος αυξημένα έσοδα. Βέβαια, σε αυτό θα συνδράμει και το σχετικά χαμηλό κόστος ασφάλισης που προέκυψε μετά την καθιέρωση στην αγορά των ετησίως ανανεούμενων προγραμμάτων Υγείας.
Πάντως, όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι, το στοίχημα της ανάπτυξης φέτος θα κριθεί και από ακόμη δύο στοιχεία. Το ένα αφορά στα διαθέσιμα των νοικοκυριών σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό και το δεύτερο στον ρυθμό αυξήσεις που θα εμφανίσει το Α.Ε.Π. της χώρας, το οποίο θα καθορίσει και το γενικότερο κλίμα που θα επικρατήσει φέτος στην οικονομία.
Σχόλια

Insurance Awards FM 2026: Έως τις 7/8 η κατάθεση των ερωτηματολογίων
Τι προβλέπει ν/σ για κρατικές αποζημιώσεις επιχειρήσεων
Ποιος θα δώσει τις μάχες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;
Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Επιστολή της Μ. Αποστολάκη στον Γ. Στουρνάρα για τις ασφαλίσεις υγείας

Πιστοποιήσεις ISO και ΕΛΟΤ ΕΝ για τα Medifirst

Ασφάλιση υγείας: Τι έδειξε η «ακτινογραφία» για τις αυξήσεις

ΕΔΑ: Στο 6,2% ο δείκτης της ΕΛΣΤΑΤ για τις ασφαλίσεις υγείας

Ανεξάρτητη Αρχή: Στο 8,2% οι αυξήσεις στα μακροχρόνια συμβόλαια υγείας

Ερώτηση στη βουλή για αυξήσεις έως 13% σε συμβόλαια υγείας

Ανάγκη για φορολογικά κίνητρα σε ασφαλίσεις υγείας και ΤΕΑ

















