
Τον δρόμο για την ψήφισή τους από τη Βουλή πήραν οι διατάξεις που θεσπίζουν ένα νέο, περισσότερο διευρυμένο, πλαίσιο αποζημιώσεων για τοΕπικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Ειδικότερα, οι σχετικές ρυθμίσεις, με τις οποίες ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο η Οδηγία 2021/2118, ορίζουν τα εξής:
– Την υποχρέωση του Επικουρικού Κεφαλαίου να αποζημιώνει ζημιωθέντες από αυτοκινητιστικά ατυχήματα και για τις περιπτώσεις, όπου το όχημα που προκάλεσε τη ζημία ήταν ασφαλισμένο σε ασφαλιστική εταιρεία η οποία τέθηκε σε καθεστώς ασφαλιστικής εκκαθάρισης.
– Την καταβολή αποζημίωσης από το Επικουρικό Κεφάλαιο όταν η ασφαλιστική εταιρεία που έχει πτωχεύσει ή έχει τεθεί σε εκκαθάριση, εδρεύει σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ρύθμιση αφορά κυρίως τις εταιρείες με άδεια λειτουργίας ΕΠΥ στην Ελλάδα, ενώ ορίζει και τη σχετική διαδικασία αναγωγής.
– Την καθιέρωση ενιαίας μορφής για τις βεβαιώσεις ιστορικού αξιώσεων αποζημίωσης τρίτων, ώστε να καθίσταται εφικτή η εξακρίβωση της γνησιότητάς τους.
– Τη χορήγηση δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης ασφάλισης για τα αυτοκίνητα.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Πόσο χαμηλά μπορεί να… "πέσει" το Επικουρικό Κεφάλαιο

Επικουρικό Κεφάλαιο: 184 εκατ. ευρώ για 10.600 ζημιές σε μία 5ετία

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας συμφωνίες για περιουσιακά στοιχεία της Dallbogg

Dallbogg: Στη συνεργασία με εποπτικές αρχές και EIOPA η λύση

Πόσο θα μειωθεί η εισφορά υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου

Μείωση της εισφοράς των ασφαλιστικών υπέρ του ΕΚ

Δύο νέα μέλη στη Διαχειριστική Επιτροπή του ΕΚ


















