
Τη μερίδα του λέοντος έχουν τα ανεξάρτητα δίκτυα στις τεχνικές ασφαλίσεις. Σύμφωνα με έρευνα της ΕΑΕΕ οι ανεξάρτητοι συνεργάτες δημιουργούν το 79,9% της παραγωγής στον κλάδο, οι απευθείας πωλήσεις το 7,5%, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι (ιδιόκτητο δίκτυο) το 6,6% και η συνεργασία με τις τράπεζες το 6%.
Κατά την διάρκεια του 2018 ήταν σε ισχύ 12.311 συμβόλαια στον κλάδο τεχνικών ασφαλίσεων, με καλύψεις κατά παντός κινδύνου εργολαβίας (CAR), κατά παντός κινδύνου συναρμολόγησης (EAR), αποπερατωμένων έργων πολιτικού μηχανικού (CECR), κατά παντός κινδύνου ηλεκτρονικού εξοπλισμού (EEI), κατά παντός κινδύνου μηχανολογικού εξοπλισμού εργολάβου (CPM) και μηχανικών βλαβών (MB). Ένα μεγάλο μερίδιο των συμβολαίων (31%) καλύπτει τις ασφαλίσεις έργων (CAR, EAR, CECR).
Για το σύνολο των συμβολαίων, εντός του 2018, καταγράφηκαν 1.190 δηλώσεις ζημιών. Ένα μεγάλο μερίδιο των ζημιών (23%) αφορά σε ζημιές συμβολαίων κατά παντός κινδύνου ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΕΕΙ). Για το σύνολο των ζημιών, οι πληρωθείσες αποζημιώσεις έφτασαν περίπου το 1,9 εκατομμύριο € και στο τέλος του έτους εκκρεμούσαν αποζημιώσεις ύψους 7,4 εκατομμύριων €. Η πιο συχνά κατονομαζόμενη αιτία ζημιάς αφορά την πυρκαγιά, ενώ οι μεγαλύτερες αποζημιώσεις αφορούσαν τις φυσικές καταστροφές.
Η μέση ζημία σε συμβόλαια ασφαλίσεων έργων ήταν 15.528€, σε αυτά με την κάλυψη ΕΕΙ 3.451€ ενώ, συνολικά, η μέση ζημία των συμβολαίων ήταν 7.789€. Η μέση συχνότητα ήταν 9,67% (20,9% για τα συμβόλαια ΕΕΙ).
Σχόλια

Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

O κρίσιμος ρόλος του 2ου πυλώνα ασφάλισης

Ανασφάλιστα οχήματα: Διαρκή ηλεκτρονικό έλεγχο ζητά η ΕΑΕΕ

Χ. Νούνης: Προτάσεις για το ν/σ του 2ου πυλώνα ασφάλισης

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Η Marseaux στην καμπάνια της ΕΑΕΕ: "Aν απόψε φύγω, θα φτάσω"

ΕΑΕΕ: Που οφείλονται οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Ημερίδα ΤτΕ: Ασφάλιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
















