

Τίποτα δεν είναι το ίδιο μετά τη χθεσινή άρνηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ να εγκρίνει πρόταση της διοίκησης για άντληση 200 εκατ. ευρώ από τον «κουμπαρά» του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).
Είναι για πρώτη φορά τα τελευταία 3 χρόνια που το ΔΣ του ΙΚΑ αρνείται να λάβει στήριξη από το ΑΚΑΓΕ για την καταβολή των συντάξεων.
Η άρνηση αυτή οφείλεται στις ψήφους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ), των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΙΚΑ και των συνταξιούχων.
Έτσι το ΙΚΑ και το Υπ. Εργασίας πρέπει να βρουν 200 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψουν το 10% των απαιτούμενων κονδυλίων για την καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.
Αν δεν ανατραπεί η χθεσινή άρνηση του ΔΣ του ΙΚΑ με μία αντίθετη απόφαση τις επόμενες μέρες, τότε τρεις είναι οι εναλλακτικές λύσεις που έχει στα χέρια του:
- να παρακρατήσεις εισφορές που εισπράττει το ΙΚΑ για τον ΕΟΠΥΥ
- να προχωρήσει σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό από τα ασφαλιστικά ταμεία του ευρύτερου δημοσίου (ΟΠΑΔ, ΤΑΔΚΥ,ΟΠΑΔ) ή από κάποια συστημική τράπεζα.
- Να λάβει έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΕΑΕΕ: Τι πρέπει να ξέρετε για την υποχρεωτική ασφάλιση πατινιών

Ένα βήμα πριν τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΤΕΑ - ΟΑΠΕΣ

On air η νέα ιστοσελίδα της NUVIA Insurance Brokers

Πρόστιμο 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα πατίνια

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: 80 υποκαταστήματα στην Ελλάδα

«Resilience Stories»: Καλεσμένος ο Κώστας Λαγουβάρδος

Ηλεκτρικά πατίνια: Στη βουλή το ν/σ με την υποχρεωτική ασφάλιση



















