
Στο πλαίσιο του 60ου Συνεδρίου της Αντασφαλιστικής Αγοράς, Rendez-Vous de Septembre 2016, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Unipol Re, Marco Sordoni, της νεοσύστατης αντασφαλιστικής εταιρείας με έδρα το Δουβλίνο μίλησε στο δημοσιογράφο της Monte Carlo Today – εφημερίδα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Intelligent Insurer, σχετικά με την πορεία της Εταιρείας αυτούς τους πρώτους 12 μήνες λειτουργίας τους, καθώς και για το ενδιαφέρον των μεσιτών αντασφάλειας στις υπηρεσίες που προσφέρουν.
H Unipol Re, μέλος του Ασφαλιστικού ομίλου Unipol, ιδρύθηκε περίπου πριν 2 χρόνια με σκοπό να αναλάβει όλες τις αντασφαλιστικές εργασίες του Ομίλου. Μέχρι τη δημιουργία της αντασφαλιστικής, η Unipol αναλάμβανε την αντασφάλεια μόνο συνεταιριστικών ασφαλιστικών εταιρειών καθώς ασκούσε παράλληλα και ασφαλιστική δραστηριότητα μέσω της συμμετοχής της στο μετοχικό σχήμα τοπικών συνεταιριστικών εταιρειών.
Με την κίνηση της αυτή όμως, ο Όμιλος απέκτησε πλέον έναν ισχυρό σύμμαχο στην αγορά των αντασφαλειών ο οποίος εκτός από συμβόλαια με τις εταιρείες του Ομίλου – όπως με την Ελληνική Συνεταιριστική Ασφαλιστική – έχει σκοπό να διευρύνει την αντασφαλιστική του δραστηριότητα.
Κάτι που μαρτυρούν και οι προθέσεις του CEO της Εταιρείας ο οποίος αν και παραδέχθηκε ότι το 2016 η ανανέωση συμβολαίων άργησε να ολοκληρωθεί, κατάφεραν αισίως να συνάψουν περισσότερες από 200 συμφωνίες συνεργασίας (treaty offerings).
Συνεργασίες που της απέδωσαν μέχρι στιγμής για το 2016, 53 εκατ. δολάρια σε ανάληψη και συμμετοχή σε κινδύνους σε χώρες όπως οι Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.
Εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη τεχνογνωσία και ιστορία του ομίλου στην (Αντ)ασφαλιστική Αγορά της Ευρώπης, όπως και την ειδίκευση στην αστική ευθύνη οχημάτων, η Εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στα δυνατά χαρτιά της προκειμένου να κερδίσει έδαφος σε μικρό χρονικό διάστημα. Μια στρατηγική που βρίσκει σύμφωνο και τον όμιλο της Unipol, ο οποίος σύμφωνα με τον Marco Sordoni, έχει μείνει ευχαριστημένος με την μέχρι στιγμής πορεία της Εταιρείας και έχει δεσμευθεί ότι σε διάστημα τριών χρόνων θα επενδύσει άλλα 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για R&D όπως επίσης και για να θωρακιστεί η Εταιρεία από πλευράς κεφαλαίων.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εθνική: Προς τετραπλασιασμό του bancassurance με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP

Intracom: Κερδοφορία και είσοδος στις ασφαλίσεις το 2025

Η Πρόεδρος της EIOPA, P. Hielkema στο NatCat Summit

Διψήφια αύξηση παραγωγής και ενίσχυση κερδοφορίας για την Υδρόγειο


















