
Ολοκληρώθηκαν οι διασταυρώσεις των αρχείων για τον εντοπισμό και την “πιστοποίηση” των ανασφάλιστων οδηγών. Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο του το id το Μάιο είχε προγραμματιστεί να γίνει ο πρώτος ολοκληρωμένος και χωρίς “σκοπέλους” έλεγχος. Σε σχετική ανακοίνωση που έκανε η αρμόδια αρχή η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι έχουν εντοπιστεί 436.000 οχήματα που φαίνεται πως είναι ανασφάλιστα και οι ιδιοκτήτες τους ενημερώνονται μέσω taxisnet.
Σύμφωνα με δήλωση που ανήρτησε ο κ. Δημήτρης Ζορμπάς, πρόεδρος της επιτροπής του κλάδου αυτοκινήτου στην ΕΑΕΕ “Το κέντρο πληροφοριών έχει στοιχεία των ασφαλισθέντων οχημάτων ενώ η ΑΔΑΕ έχει στοιχεία των κυκλοφορούντων οχημάτων.Η ημερομηνία διασταύρωσης ήταν η 30/4/2018.
Οι περισσότεροι από 400.000 που βρέθηκαν ανασφάλιστοι θα ενημερωθούν μέσω του λογαριασμού τους στο taxisnet για το πρόστιμο που επιβλήθηκε.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει οποιοδήποτε πρόβλημα ήταν δηλαδή σύμφωνα με αυτόν ασφαλισμένος την 30/4/2018 μπορεί να υποβάλει την αντίρρησή του με βάσει τον οδηγό προβλημάτων που ήδη έχει ανακοινωθεί από την ΑΔΑΕ εδώ και ένα μήνα. Μεταγενέστερη ασφάλιση από την 30/4/2018 δεν τον απαλλάσσει από το πρόστιμο αλλά από μελλοντικό έλεγχο όποτε αυτός γίνει”.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας

Anytime: Το αύριο της ασφάλισης, σήμερα

Πάνω οι τιμές οχημάτων, κάτω τα ασφάλιστρα

Αποζημιώσεις οχημάτων: Από 342 εκατ. ευρώ έφτασαν τα 604 εκατ. ευρώ σε μία 10ετία

Ημερίδα στο EEA στις 10/11: Ο Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Δύο νέα μέλη στη Διαχειριστική Επιτροπή του ΕΚ

108.781 ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα







