ΕΘΝΙΚΗ FULL HEALTH VALUE

Υποχρεώσεις εργοδοτών για την 1η Μαΐου

Η 1η Μαΐου έχει από πέρυσι (Ν. 4468/17 – ΔΕΝ 2017 σελ. 692) καταστή υποχρεωτική αργία. Απαγορεύεται κατ’ αυτήν η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας κ.λπ. που υπάγονται στα άρθρα 7 και 9 του ΒΔ 748/66 (Βλ. στο ΔΕΝ 2015, τεύχος 1664 σελ. 241 επομ.) Έτσι: Σε [...]

AllSafe
Υποχρεώσεις εργοδοτών για την 1η Μαΐου

Η 1η Μαΐου έχει από πέρυσι (Ν. 4468/17 – ΔΕΝ 2017 σελ. 692) καταστή υποχρεωτική αργία. Απαγορεύεται κατ’ αυτήν η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας κ.λπ. που υπάγονται στα άρθρα 7 και 9 του ΒΔ 748/66 (Βλ. στο ΔΕΝ 2015, τεύχος 1664 σελ. 241 επομ.)

Έτσι: Σε όσους απασχοληθούν κατά την Τρίτη 1η Μαΐου οφείλονται τόσα ωρομίσθια, όσες οι ώρες απασχολήσεώς τους και προσαύξηση 75% για κάθε ώρα απασχολήσεως. Σε όσους δεν απασχοληθούν και αμείβονται με ημερομίσθιο οφείλονται τόσα ωρομίσθια όσες οι ώρες απασχολήσεως κατά το σύνηθες πρόγραμμα εργασίας της Τρίτης.

Δεν οφείλεται αναπληρωματική ανάπαυση για την απασχόληση κατά την 1η Μαΐου, ούτε κατ’ άλλη από τις 6 εξαιρέσιμες εορτές.

Αναπληρωματική ανάπαυση προβλέπει η Εργατική Νομοθεσία μόνον για την απασχόληση κατά την Κυριακή.

Πηγή: Taxheaven

Orizon
Carglass

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα