Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει αυξηθεί στο 90% για ορισμένους διεθνείς επενδυτικούς οίκους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Το δημοσίευμα επικαλείται αναλυτές, οι οποίοι δηλώνουν ότι οι αγορές ετοιμάζονται για μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λόγω της υποχώρησης της τιμής των ελληνικών μετοχών πάνω από 10% το τελευταίο διήμερο και την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.
Ο αναλυτής της βρετανικής τράπεζας RBS Χάρβιντερ Σάιαν δήλωσε: «Θεωρώ ότι το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι περίπου 90% και πολύ πιθανό για τους προσεχείς λίγους μήνες, αν οι πολιτικοί δεν συμφωνήσουν στα μέτρα λιτότητας». Ο επικεφαλής αναλυτής για τίτλους σταθερού εισοδήματος της Investec Asset Management Τζον Στόπφορντ δήλωσε: «Ο επόμενος μήνας είναι απόλυτα κρίσιμος για την Ελλάδα. Αν γίνουν ξανά εκλογές στα μέσα Ιουνίου και οι ψηφοφόροι απορρίψουν και πάλι τη λιτότητα, η έξοδος από το ευρώ μπορεί να έρθει σύντομα».
Εν τω μεταξύ σιγή τηρεί το ΔΝΤ το οποίο έχει δηλώσει άλλωστε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα σχόλιο για την Ελλάδα μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, στο ΔΝΤ κρατούν στάση αναμονής για όλο το πλαίσιο της συνεργασίας με την Ελλάδα. Όλα, ακόμη και τα πρόσωπα, θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Δηλαδή, αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση, αν θα γίνουν νέες εκλογές και ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις της Αθήνας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχόλια

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Τα διδάγματα στην Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν
Στο 14ο Kallithea Run η EUROINS Ελλάδος ως Μέγας Χορηγός
Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus

Πασχαλινό Bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama

NN Hellas: 1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025







