ERGO

Η Allianz αποδέχεται την πρόταση για ανταλλαγή Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου

Η Allianz θα αποδεχτεί την προσφορά της Ελλάδας για εθελοντική ανταλλαγή των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου. Μετά από διεξοδική συζήτηση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Allianz SE αποφάσισε ότι η ανταλλαγή είναι οικονομικά βιώσιμη για τον Όμιλο Allianz. «Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η [...]

Groupama

Η Allianz θα αποδεχτεί την προσφορά της Ελλάδας για εθελοντική ανταλλαγή των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου. Μετά από διεξοδική συζήτηση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Allianz SE αποφάσισε ότι η ανταλλαγή είναι οικονομικά βιώσιμη για τον Όμιλο Allianz. «Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα», δήλωσε ο Michael Diekmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE. «Μαζί με τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ελλάδα, από άλλες υπερχρεωμένες χώρες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, τόσο προς όφελος των πελατών μας όσο και των επενδυτών. Μία ευρεία αποδοχή της πρότασης για αναδιάρθρωση του χρέους αποτελεί ένα θετικό μήνυμα για την Ελλάδα και τις κεφαλαιαγορές».

Έως το τέλος του 2011, ο Όμιλος Allianz είχε προβεί σε απομείωση των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου ονομαστικής αξίας 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ στο 24,7% της αξίας τους. Έπειτα από τις απομειώσεις, ο Όμιλος Allianz σήμερα έχει στην κατοχή του 310 εκατομμύρια ευρώ σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου. Η πρόταση ανταλλαγής της 24ης Φεβρουαρίου 2012, επιτρέπει σε ιδιώτες επενδυτές τη μετατροπή των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου που έχουν στην κατοχή τους σε νέα ελληνικά ομόλογα (31,5% της αρχικής ονομαστικής αξίας) καθώς και των τίτλων EFSF διάρκειας έως 2 έτη (15% της αρχικής ονομαστικής αξίας). Η Allianz είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής Ιδιωτών Πιστωτών-Επενδυτών για την Ελλάδα (Private Creditor-Investor Committee PCIC).

Η Allianz Ελλάδος συμμετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα ανταλλαγής στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους με ομόλογα ονομαστικής αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ.

interasco
Minetta

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121