
Συντριβές αεροσκαφών, χαμένα αεροπλάνα και πολεμικές συγκρούσεις σε αεροδρόμια αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που έπληξαν τα κέρδη της ηλικίας άνω των 300 ετών ασφαλιστικής αγοράς των Lloyd’s του Λονδίνου.
Η χειρότερη χρονιά για την αεροπλοΐα από το 2001, όταν σημειώθηκε το χτύπημα στους δίδυμους πύργους, έχει σημαντικό αντίκτυπο όχι μόνο στις αερομεταφορές αλλά και στην ασφαλιστική αγορά.
Οι απαιτήσεις από τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα της Malaysian Airlines, οι εχθροπραξίες στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη και άλλα τραγικά συμβάντα, όπως η συντριβή του αεροσκάφους της AirAsia τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν ως αποτέλεσμα οι Lloyd’s του Λονδίνου να βρεθούν αντιμέτωποι με τις υψηλότερες απαιτήσεις από τον κλάδο της αεροπλοΐας σε διάστημα 14 ετών (310 εκατ. λίρες).
Και μπορεί τα κέρδη των Lloyd’s για το 2014 να διατηρήθηκαν αμετάβλητα από το 2013 στα 3,2 δισ. στερλίνες, όμως το 2014 ήταν ένα ήπιο έτος σε ότι αφορά τις φυσικές καταστροφές. Εκπρόσωπος της αγοράς ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθεί το κόστος από την συντριβή του Airbus A320 της Germanwings, καθώς ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως τα αίτια και έτσι δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες, ωστόσο έχει γίνει γνωστό ότι βασική ασφαλιστική του αεροσκάφους είναι η γερμανική Allianz.
Οι Lloyd’s του Λονδίνου έχουν ρίζες στο μακρινό 1688, όταν ιδρύθηκαν στο Coffe House του Edward Lloyd’s στο Λονδίνο. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά στον κόσμο με μικτά καταγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 25,3 δισ. στερλινών.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Νεπάλ: Στα $160 εκατ. το κόστος για μία μόνο αντασφαλιστική

Ανυπολόγιστο το κόστος από το σεισμό-γίγαντα στο Νεπάλ

Νέος πρόεδρος της ERGO ο CEO της Allianz Deutschland

“Καμπανάκι” από μεγάλες ασφαλιστικές για την κλιματική αλλαγή

Zurich: Εξετάζει την είσοδό της στην αγορά της Ινδίας

Οι ασφαλιστικές δεσμεύονται για την πλήρη κάλυψη των θυμάτων της Germanwings

Lufthansa: Επιβεβαιώνει το “αποθεματικό” των $300 εκατ. για την τραγωδία


















