Eurolife

Η ολοκλήρωση της Εθελούσιας Εξόδου για την ΑΤΕ Ασφαλιστική και η αναμενόμενη για την Εθνική Ασφαλιστική

Η εθελούσια έξοδος των εργαζομένων στην ΑΤΕ Ασφαλιστική στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Σχεδόν το 50% των εργαζομένων εκδήλωσε επιθυμία συμμετοχής στο πρόγραμμα και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα αρχίσει άμεσα η αποχώρηση των ενδιαφερομένων. Θα τηρηθεί βέβαια σειρά αποχώρησης, κριτήριο της οποίας θα είναι αυστηρά η μη διατάραξη της λειτουργίας της εταιρείας. Το σημείο αυτό είναι [...]

Sofos Insurance

ATEktirio-telikoethniki_asf2Η εθελούσια έξοδος των εργαζομένων στην ΑΤΕ Ασφαλιστική στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Σχεδόν το 50% των εργαζομένων εκδήλωσε επιθυμία συμμετοχής στο πρόγραμμα και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα αρχίσει άμεσα η αποχώρηση των ενδιαφερομένων. Θα τηρηθεί βέβαια σειρά αποχώρησης, κριτήριο της οποίας θα είναι αυστηρά η μη διατάραξη της λειτουργίας της εταιρείας. Το σημείο αυτό είναι σημαντικό γιατί υπάρχουν Τμήματα, τα οποία δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, αν γίνουν άμεσα αποδεκτές οι αιτήσεις των εργαζομένων και δεν σχεδιασθεί με ορθολογικό τρόπο η αποχώρηση.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2003, έτος κατά το οποίο συγχωνεύθηκαν οι τότε Αγροτική Ασφαλιστική και Αγροτική Ζωής στην ενιαία ΑΤΕ Ασφαλιστική, έχουν υλοποιηθεί επανειλλημένα εθελούσιες έξοδοι και το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων, κυρίως της εταιρείας γενικών ασφαλίσεων, είχαν ήδη αποχωρήσει. Ο λόγος ήταν ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας γενικών ασφαλίσεων ήταν ασφαλισμένοι στο ΤΑΥΣΟ (Ταμείο των Συνεταιριστικών Υπαλλήλων) που, υπό προϋποθέσεις, προέβλεπε ευνοϊκές διατάξεις αποχώρησης και συνταξιοδότησης, ενώ οι υπάλληλοι της εταιρείας ζωής ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Με τη σημερινή εθελούσια αποχωρούν και οι… τελευταίοι, που για οποιονδήποτε λόγο δεν είχαν ήδη χρησιμοποήσει προηγούμενη ευκαιρία. Συνεπώς, λύνεται ένα ακόμα προαπαιτούμενο για την πώληση της εταιρείας.

Και ενώ με την ΑΤΕ Ασφαλιστική η διαδικασία βρίσκεται προς το τέλος της, συζητείται και αναμένεται αντίστοιχη εθελούσια έξοδος από την Εθνική Ασφαλιστική. Σημειώνεται, ότι πριν από τρεις ημέρες, την Παρασκευή 13-9-2013, κυκλοφόρησε έντονα η πληροφορία ότι εκδίδεται και αποστέλλεται η σχετική εγκύκλιος! Για την Εθνική Ασφαλιστική βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι, ναι μεν οι εργαζόμενοι είναι πολλαπλάσιοι της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και συνεπώς υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια αποχωρήσεων, αλλά και ότι η εταιρεία κατέχει τέτοια μερίδια στην αγορά που και η παραμικρή διατάραξη της λειτουργικής της δομής θα έχει άμεσες και εμφανείς επιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, η συζητούμενη ιδιωτικοποίηση τουλάχιστον σημαντικού μειοψηφικού πακέτου της εταιρείας, ευνοεί και μια άμεση και σοβαρή εθελούσια έξοδο προσωπικού.

Designia
Atladiki

Σχόλια

Φόρτωση...
HDI
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121