
Τέλος στην αναστάτωση που έφερε η απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μισέλ Μπραρνιέ στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή επιχείρησε να δώσει χθες ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος. Ο κος Μπαρνιέ αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μονομερώς κράτη – μέλη σε περίπτωση διάσωσης τραπεζών να παρεκκλίνουν από τη ρύθμιση εγγύησης καταθέσεων έως 100.000 ευρώ.
Ο Διοικητής απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει “κούρεμα” καταθέσεων στο προβλεπτό μέλλον. Η δήλωση έγινε σε συνάντηση που είχε με την ΟΤΟΕ με αντικείμενο την ενημέρωση για τον ρόλο των Τραπεζών στην οικονομική ανάπτυξη, στην στήριξη των κοινωνικών αναγκών και στην εργασία.
Ο διοικητής επισήμανε ότι οι τράπεζες δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα σημαντικά κεφαλαιακά αποθέματα. Πρόσθεσε ότι θα δημιουργήσουν και άλλα από την πώληση δραστηριοτήτων τους που δεν είναι αμιγώς τραπεζικές.
Για τις συνεταιριστικές ανέφερε ότι τα χρονικά περιθώρια από την Τράπεζα Ελλάδος εξαντλήθηκαν για τις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες, που έκλεισαν, όμως οι καταθέσεις σ’ αυτές τις τράπεζες διασφαλίστηκαν απόλυτα και οι διαδικασίες που αφορούν στους εργαζόμενους θα εξελιχθούν ομαλά, αλλά σε κάθε περίπτωση οι συνεταιριστικές τράπεζες πρέπει να λειτουργούν με τραπεζικά κριτήρια. Επίσης δήλωσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να τροποποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και διοίκησης των συνεταιριστικών τραπεζών.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Εθνικό Σχέδιο Υγείας 2035: Η αναγκαία μεταρρύθμιση
6 λόγοι που η allsafe επαναπροσδιορίζει την ψηφιακή εμπειρία του ασφαλιστή
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Πολιτική και ιδιωτική ασφάλιση: Το στοίχημα της εθνικής συνεννόησης

Αύξηση παραγωγής 6,7% για τη Groupama το 2025

Επικουρικό Κεφάλαιο: 184 εκατ. ευρώ για 10.600 ζημιές σε μία 5ετία

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες


















