
Λύση στο αδιέξοδο που έχει φτάσει η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών, αναμένει ο παγκόσμιος επενδυτικός κολοσσός – και θυγατρική της Allianz – Pacific Investment Management Co (PIMCO).
Παράλληλα, η PIMCO προειδοποιεί τους επενδυτές ότι θα χρειαστεί να καταγράψουν ζημιές στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, αφού για να ξεπεραστεί η κρίση θα χρειαστεί μία συμφωνία και για το χρέος.
Σε παρουσίαση της εταιρείας στη Φρανκφούρτη, ο Joachim Fels, παγκόσμιος οικονομικός σύμβουλος της PIMCO, αναφέρει ότι ενδεχόμενη συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε να έχει «ποικίλες μορφές», όπως η επιμήκυνση του χρέους έως και τα 60 χρόνια.
Σύμφωνα με την PIMCO, λοιπόν, η πολυπόθητη για την Ελλάδα και την Ευρώπη συμφωνία που προσπαθούν να κλείσουν αυτές τις ημέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι εκπρόσωποι των θεσμών, αποτελεί το βασικό σενάριο, ενώ θα χρειαστεί και απομείωση χρέους.
«Το βασικό μας σενάριο παραμένει ότι τα εμπλεκόμενα μέρη θα καταλήξουν, το τελευταίο λεπτό, ή το τελευταίο δευτερόλεπτο σε μία συμφωνία», δήλωσε από την πλευρά του ο Andrew Bosomworth, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου της PIMCO. «Αν και περιμέναμε ότι θα είχε ήδη κλείσει η συμφωνία, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο στόχος και των δύο πλευρών».
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»
ΤΝ, θέματα υγείας & εταιρικές ενημερώσεις στα πιο αποτελεσματικά δολώματα phishing στον χώρο εργασίας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Μπλόκο των μεγάλων καναδικών τραπεζών στους AI agents

Λύση αντασφάλισης έναντι πανδημιών από Aon και Munich Re

Kαλύπτει η κυβερνοασφάλιση τις απώλειες τροφίμων;

Αλλαγή ηγεσίας στην NN Group

CONTSHIP JET: Βυθίστηκε μετά από επίθεση drones στη Μαύρη Θάλασσα

Συλλήψεις στελεχών της Turkiye Sigorta για χειραγώγηση της αγοράς

Νο1 ασφαλιστικό brand αξίας 30,7 δις η Allianz


















