Έναν πιο συντηρητικό προσανατολισμό στα χαρτοφυλάκια επενδύσεων λόγω των συνεχιζόμενων υψηλών επιπέδων αβεβαιότητας στις αγορές, συστήνουν οι αναλυτές της Allianz, αν και εκτιμούν ότι μια σειρά από συγκεκριμένες παραμέτρους συγκλίνουν προς τη σύσταση για διατήρηση ελαφρώς αυξημένων τοποθετήσεων σε μετοχές.
Όπως επισημαίνει ο αναλυτής Dennis Nacken, στο τελευταίο Capital Markets Monthly, το Μηνιαίο Δελτίο Κεφαλαιαγορών του Ομίλου Allianz, που εκδίδει η Allianz Global Investors, οι παράγοντες αυτοί έχουν να κάνουν με τις ελκυστικές αποτιμήσεις των μετοχών συγκριτικά με τα ομόλογα, την αύξηση της κερδοσκοπίας στο πλαίσιο της δραστηριότητας Συγχωνεύσεων και Εξαγορών σε παγκόσμιο επίπεδο, την απόγνωση που έχει κυριεύσει τους επενδυτές προκειμένου να βρουν «καταφύγιο» για τα χρήματά τους, καθώς και τον κίνδυνο μεταστροφής των επιτοκίων.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην κρίση χρέους της Ευρώπης, ο Dennis Nacken υπογραμμίζει πως παρότι οι αγορές πιθανώς θα συνεχίσουν να είναι έρμαιο των αρνητικών εξελίξεων σε μακροοικονομικό επίπεδο για αρκετό διάστημα ακόμα, η βασική παγκόσμια οικονομική τάση φαίνεται πως είναι ανοδική.
Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι οι κεφαλαιαγορές δείχνουν να έχουν ήδη προεξοφλήσει τον παράγοντα του φόβου και προσθέτει ότι «στον τομέα των ομολόγων, τα υψηλά πριμ κινδύνου της Ελλάδας (περίπου 14% σε σύγκριση με τα γερμανικά ομόλογα) αντικατοπτρίζουν «κούρεμα» της τάξης του 67%. Αυτό φαντάζει υπερβολικό, καθώς κάτι τέτοιο θα μείωνε το επίπεδο χρέους της Ελλάδας κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου».
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Θανατηφόρο ατύχημα με Tesla: Η αντανάκλαση του ήλιου & η ΑΙ
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η Allianz επενδύει στη νέα γενιά

Έξι «plus» για την Εθνική από τη συμμαχία με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

+15.000 επιχειρηματικές αφερεγγυότητες διεθνώς το 2026-2027

6 ασφαλιστικές στη λίστα Fortune Greece 100

Συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz σε όλη την Ελλάδα

Allianz: Σημαντική αύξηση στις ευθύνες στελεχών που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια


















