Υψηλές αποδόσεις που πλησίασαν το 30% πέτυχαν τα Αμοιβαία Κεφάλαια της Allianz ΑΕΔΑΚ το 2010, δίνοντας -υπό πραγματικά αντίξοες οικονομικές συγκυρίες- τη δυνατότητα στους επενδυτές να αξιοποιήσουν επενδυτικές ευκαιρίες σε όλες τις αγορές. Πρόκειται για θετικές επιδόσεις που καταγράφηκαν τόσο στα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η εταιρεία στην Ελλάδα, όσο και στους τίτλους της Allianz Global Investors που αντιπροσωπεύει.
Ειδικότερα, έτος διάκρισης αποτέλεσε το 2010 για το A/K ALLIANZ MILLENIUM EMEA ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε σύνολο 50 αμοιβαίων κεφαλαίων της συγκεκριμένης κατηγορίας με απόδοση 29,25%. Επίσης, ο δείκτης αναφοράς του αμοιβαίου κεφαλαίου MSCI EMERGING MARKETS EUROPE & MIDDLE EAST εμφάνισε απόδοση 24,84%.
Στην κατηγορία των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού το ALLIANZ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ πέτυχε να μειώσει σημαντικά τις απώλειες κατά το 2010, πετυχαίνοντας καλύτερη απόδοση κατά 11,84% έναντι του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών και κατετάγη τρίτο στην κατηγορία του.
Το 2010 όμως χαρακτηρίστηκε ως άκρως επιτυχημένο και για τα αμοιβαία κεφάλαια που η ALLIANZ ΑΕΔΑΚ αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για τους επενδυτές της στην Ελλάδα, καθώς πολλά από αυτά σημείωσαν σημαντικές αποδόσεις.
Το Α/Κ ALLIANZ GLOBAL AGRICULTURAL TRENDS για παράδειγμα σημείωσε απόδοση 37,82%, το ALLIANZ ASIA PACIFIC 26,68%, το ALLIANZ EUROLAND EQUITY GROWTH 23,59%, το ALLIANZ BRIC EQUITY 17,33%, το ALLIANZ GLOBAL EQUITY 16,35% και το ALLIANZ PIMCO EUROBOND 4,85%.
Η ALLIANZ ΑΕΔΑΚ προσφέρει σήμερα μια σύγχρονη και ευέλικτη γκάμα επενδυτικών επιλογών σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές, αποτελώντας την πλέον αξιόπιστη επιλογή στη διαχείριση κεφαλαίων.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Ν. Κεραμέως: "Ανοιχτά" ΤΕΑ, φορητότητα και κίνητρα ασφάλισης
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η Allianz επενδύει στη νέα γενιά

Έξι «plus» για την Εθνική από τη συμμαχία με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

+15.000 επιχειρηματικές αφερεγγυότητες διεθνώς το 2026-2027

6 ασφαλιστικές στη λίστα Fortune Greece 100

Συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz σε όλη την Ελλάδα

Allianz: Σημαντική αύξηση στις ευθύνες στελεχών που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια


















