

Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή πορεία των τελευταίων ετών, η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ παρουσίασε αύξηση του συνόλου των οικονομικών της μεγεθών στο εννεάμηνο του 2015, σε μία περίοδο που η παραγωγή του ασφαλιστικού κλάδου εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει κατά 4,5%.
Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία σημείωσε:
- Αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 3,5% στα 9,271 εκ. ευρώ έναντι 8,956 εκ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014.
- Αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων κατά 5,4% στα 128,803 εκ. ευρώ έναντι 122,204 εκ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014.
- Διαμόρφωση της καθαρής θέσης στα 76,763 εκ. ευρώ, αυξημένη κατά 11,3% ή 7,781 εκ. ευρώ σε σχέση με την 30/09/2014.
- Αύξηση του ενεργητικού κατά 9,3% στα 346,639 εκ. ευρώ έναντι 317,267 εκ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2014.
- Ενίσχυση των αποθεμάτων της κατά 8,2% στα 253,580 εκ. ευρώ, σε σχέση με την 31/12/2014.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Εταιρεία προχώρησε σε περαιτέρω αύξηση του προσωπικού της κατά 4,4% σε σχέση με την 30/09/2014, στα 405 άτομα.
Παράλληλα η Εταιρεία, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές της οδηγίας «Φερεγγυότητα ΙΙ», έχει ήδη ολοκληρώσει την προετοιμασία της για την εφαρμογή της από 1/1/16, καλύπτοντας τόσο τις ποσοτικές όσο και τις ποιοτικές απαιτήσεις της σχετικής οδηγίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες στο site της Εταιρείας, στην ενότητα Επενδυτικές Σχέσεις.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Και Αν Συμβεί… να οικονομικό έχεις σχέδιο;

Η Εθνική Ασφαλιστική εκσυγχρονίζει τα κεντρικά της συστήματα

Έξι «plus» για την Εθνική από τη συμμαχία με την Allianz

Εθνική: Προς τετραπλασιασμό του bancassurance με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP


















