
Οι ασφαλιστικές εταιρείες της Αυστραλίας θα έρθουν αντιμέτωπες με αξιώσεις που προέρχονται από τον τροπικό κυκλώνα Alfred, ο οποίος θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλία (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την S&P Global Ratings.
Το Australian Cyclone Reinsurance Pool (ACRP) λαμβάνει το πρώτο επίπεδο ασφαλισμένων ζημιών μετά από μια αρχική έκπτωση που κατέχει ο ασφαλιστής, ενώ οι ακραίες ζημίες μπορούν να καλυφθούν από την εγγύηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (6,2 δισεκατομμύρια δολάρια).
«Οι τρεις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες P/C της Αυστραλίας έχουν υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και οι μέγιστες κρατήσεις συμβάντων τους καλύπτονται καλά αυτή τη στιγμή και αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του επιτρεπόμενου φυσικού κινδύνου κάθε οντότητας», δήλωσε ο πιστωτικός αναλυτής της S&P Global Ratings, Craig Bennett. «Η κεφαλαιακή επάρκεια είναι πολύ ισχυρή».
Τα βασικά πιστωτικά στοιχεία των αξιολογούμενων ασφαλιστών συμπληρώνονται με συμμετοχή στο ACRP. Η S&P αναμένει από την ACRP και την κυβερνητική εγγύηση, εάν απαιτείται, να ανταποκριθούν σε επιλέξιμες αξιώσεις ιδιοκτησίας που προκύπτουν έως και 48 ώρες μετά το συμβάν.
«Όπου οι απαιτήσεις δεν εμπίπτουν στην κάλυψη της ACRP – όπως μεγάλες εμπορικές απώλειες ή συνεχιζόμενες βροχές και πλημμύρες – οι κύριοι ασφαλιστές θα έχουν πρόσβαση στους δικούς τους πόρους και στη συνέχεια σε σημαντικές αντασφαλιστικές καλύψεις», αναφέρει η έκθεση της S&P.
«Ένας κυκλώνας που χτυπά μια μεγάλη πόλη όπως το Μπρίσμπεϊν μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες υλικές ζημιές και ασφαλιστικές αξιώσεις και μπορεί να περιλαμβάνει σημαντική διακοπή των εργασιών», πρόσθεσε ο Μπένετ. «Οι περισσότερες αξιολογημένες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ήδη θεσπίσει σχέδια διαχείρισης καταστροφών έκτακτης ανάγκης».
Το συμβούλιο του Μπρίσμπεϊν εκτιμά ότι περίπου 20.000 σπίτια κινδυνεύουν από πλημμύρα μόνο στην περιοχή του Μπρίσμπεϊν. Αυτό συγκρίνεται με τις πλημμύρες του 2022, όπου περίπου 35.000 σπίτια υπέστησαν υλικές ζημιές σε σύνολο 245.000 ζημιών, με προκληθείσες ζημίες περίπου 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλία (4,0 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).
Σχόλια

ΤΝ, θέματα υγείας & εταιρικές ενημερώσεις στα πιο αποτελεσματικά δολώματα phishing στον χώρο εργασίας
Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»
Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εισήγηση για την είσοδο του Ν. Μακρόπουλου στο ΔΣ της CrediaBank

H Ευρώπη θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή της CrediaBank κατά 8%

Στο τέλος Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η συγχώνευση Credia Bank - Ευρώπη

5 γυναίκες σε νευραλγικές θέσεις μιλούν για τη μητρότητα και την καριέρα

Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»

Στα 30 εκατ. ευρώ οι οικονομικές απώλειες από το BLUE CARRIER 2

Εθνική Ασφαλιστική: Χρυσή Διάκριση EcoVadis


















