ERGO

600 εκατ. ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τη γέφυρα Morandi

Η κατάρρευση της γέφυρας της Γένοβας θα οδηγήσει σε 600 εκατ. ευρώ ασφαλιστικές αποζημιώσεις, που αφορούν κυρίως επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες. H γέφυρα Morandi της οποίας κατέρρευσε ένα τμήμα 200 μέτρων είναι κεντρικός δρόμος στη Γένοβα που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Α10 και τον δρόμο προς τη Γαλλία. Σύμφωνα με την JP Morgan το ατύχημα που κόστισε [...]

Groupama
600 εκατ. ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τη γέφυρα Morandi

Η κατάρρευση της γέφυρας της Γένοβας θα οδηγήσει σε 600 εκατ. ευρώ ασφαλιστικές αποζημιώσεις, που αφορούν κυρίως επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες. H γέφυρα Morandi της οποίας κατέρρευσε ένα τμήμα 200 μέτρων είναι κεντρικός δρόμος στη Γένοβα που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Α10 και τον δρόμο προς τη Γαλλία.

Σύμφωνα με την JP Morgan το ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε 43 ανθρώπους θα οδηγήσει σε αποζημιώσεις μεταξύ 400 και 600 εκατομμυρίων ευρώ λόγω των καλύψεων για υλικές ζημιές αλλά και της διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων. Επίσης αποζημιώσεις θα δοθούν και μέσω συμβολαίων για την κάλυψη αστικής ευθύνης, ζωής και αυτοκινήτων.

“Ενδέχεται” αναφέρουν οι αναλυτές “να υπάρχει κάλυψη για διακοπή λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής. Ωστόσο επειδή η αιτία του ατυχήματος δεν είναι ακόμη γνωστή και επειδή η ασφαλιστική κάλυψη είναι σύνθετη, οι εκτιμήσεις μας για την ασφαλισμένη ζημιά είναι σε αυτό το στάδιο δοκιμαστικές”. Οι τρεις ασφαλιστικές που καλύπτουν το έργο είναι οι Allianz, Swiss Re και Talanx (η μητρική εταιρεία του αντασφαλιστικού γίγαντα Hannover Re).

Για την Talanx, οι αναλυτές εκτιμούν μια ασφαλισμένη ζημία περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ (23 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Για την Allianz, αυτό αυξάνεται σε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ (57 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), ενώ για την Swiss Re είναι ακόμη υψηλότερο, στα περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ (80 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Οι αναλυτές υποθέτουν ότι η Allianz κατέχει λιγότερο από το 10% της συνολικής ασφαλισμένης ζημίας και ότι ο όμιλος Corporate Solutions της Swiss Re είναι ο κύριος ασφαλιστής. Καταλήγουν ότι “η ασφαλισμένη ζημιά δεν είναι σημαντική από την άποψη των συνολικών εσόδων (ήτοι κάτω του 5%) αυτών των ασφαλιστών και δεν αλλάζει την επενδυτική μας υπόθεση για καμία από αυτές τις τρεις ομάδες”.

interasco
Atladiki

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121