
Με αυξημένες απαλλαγές εκδίδονται τους τελευταίους μήνες οι ανανεώσεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων μικτής ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, όπως και τα νέα συμβόλαια μικτής ασφάλισης.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Κύκλοι της αγοράς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαμεσολάβησης δηλώνουν σχετικά ότι, ενώ η πλειονότητα των εν λόγω συμβολαίων προέβλεπαν, μέχρι πρότινος, απαλλαγές για ποσά της τάξης των 250 με 300 ευρώ, πλέον τα ποσά αυτά έχουν αυξηθεί σε επίπεδα πάνω από τα 400 ευρώ, ενώ υπάρχουν και εταιρείες που ορίζουν τις απαλλαγές τους στα 1.000 ευρώ.
Οι ίδιοι κύκλοι, εκτιμούν ότι η αλλαγή πολιτικής στο ζήτημα των απαλλαγών που ακολουθούν αρκετές εταιρείες, προφανώς, πρέπει να σχετίζεται με αυξημένες ζημιές στα συμβόλαια μικτής ασφάλισης, καθότι, όπως σημειώνουν, πολλά από τα νέα σε κυκλοφορία αυτοκίνητα φαίνεται ότι ασφαλίστηκαν με μικτή ασφάλιση.
Στο βαθμό, λοιπόν, που ο δείκτης loss ratio, ο δείκτης ζημιών δηλαδή, κατέγραψε αύξηση, ο περιορισμός της έκθεσης των ασφαλιστικών εταιρειών στον κίνδυνο της μικτής ασφάλισης αποτέλεσε μονόδρομο. Όσο για τους οδηγούς «το ετήσιο κόστος ασφάλισης ενός οχήματος είναι πια τόσο χαμηλό, που δεν αξιολογείται ως απαγορευτικό εφόσον πρόκειται για ένα συμβόλαιο μικτή ασφάλισης» τονίζεται στο ID.
Σχόλια

Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
Ανασφάλιστα οχήματα: Στο μικροσκόπιο της AI οι ενστάσεις
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Γιατί το 2026 θα κάνει τη διαφορά στις ασφαλίσεις οχημάτων;

Ανασφάλιστα οχήματα: Στο μικροσκόπιο της AI οι ενστάσεις

Πόσο χαμηλά μπορεί να… "πέσει" το Επικουρικό Κεφάλαιο

12,5 εκατ. ευρώ σε "ραβασάκια" για οχήματα χωρίς ασφάλιση και τέλη

Ανασφάλιστα οχήματα: Διαρκή ηλεκτρονικό έλεγχο ζητά η ΕΑΕΕ

Πρόταση της ΕΑΕΕ στην πολιτεία για τις αποζημιώσεις τροχαίων

Αύξηση στα τροχαία με οχήματα που έχουν ξένες πινακίδες

















