
Παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών για την δίκαιη φορολόγηση των αποζημιώσεων που λαμβάνουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές όταν συνταξιοδοτούνται, ζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Πρόκειται ουσιαστικά για το ποσό που καταβάλλεται στους συνταξιοδοτούμενος ασφαλιστικούς συμβούλους ως αποζημίωση για τα χαρτοφυλάκια που παραμένουν σε ισχύ μετά την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση.
Οι αποζημιώσεις αποδίδονται τμηματικά σε διάστημα τριών ετών και με δεδομένο ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες τις εγγράψουν στα βιβλία τους ως έξοδα, δεν φορολογούνται ως συντάξιμες αποδοχές για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.
Τόσο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζήθεοδοσίου, όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών την έκδοση είτε υπουργικής απόφασης είτε εγκυκλίου της ΑΑΔΕ που να προβλέπει τη φορολόγηση των επίμαχων αποζημιώσεων με τρόπο ανάλογο με αυτόν που ισχύει με την κλίμακα φορολόγησης των ιδιωτικών υπαλλήλων.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τους ΠΣΑΣ, ΕΙΑΣ και ΕΕΑ

ΦΕΚ: Απευθείας διαβίβαση του Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης και της Βεβαίωσης Επαναπιστοποίησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα μητρώα των Επιμελητηρίων

Χριστουγεννιάτικη “αγκαλιά” του ΕΕΑ σε κοινωνικές δομές

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ θα είναι δίπλα στο έργο της ΕΣΑΠΕ

Ειλικρινής διάλογος και λύση στα προβλήματα των αγροτών








