
Συνεχίζεται το κύμα Εξαγορών και Συγχωνεύσεων Τραπεζικών και άλλων Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων στην Ευρώπη ως προσπάθεια ανταπόκρισης στη συνεχιζόμενη ευρεία Πιστωτική Κρίση. Την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το «πράσινο φως» στην Allianz για την εξαγορά της Μονάδας Διαχείρισης Κεφαλαίου της Commerzbank, την Cominvest. Η Εξαγορά αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας, κατά την οποία η Commerzbank στη συνέχεια θα αγοράσει την Dresdner Bank από την Allianz και θα καταστεί η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Η αξία της Cominvest υπολογίζεται στα 700 εκατομμύρια ευρώ. Η μονάδα αυτή διαχειρίζεται Ομόλογα και Αμοιβαία Κεφάλαια για Θεσμικούς Επενδυτές, κυρίως μεγάλα Συνταξιοδοτικά Χαρτοφυλάκια. Παράπλευρη «απώλεια» της συμφωνίας είναι η μείωση περίπου 9.000 θέσεων εργασίας και από τις δύο πλευρές, που μαζί αυτή τη στιγμή απασχολούν περίπου 67.000 άτομα. Η νέα τράπεζα θα έχει 11 εκατομμύρια ιδιωτικούς πελάτες, 1.200 υποκαταστήματα και περισσότερους από 100.000 εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες.
Στο μεταξύ, η Allianz SE ανακοίνωσε και τη δημιουργία Μονάδας Εσωτερικού Οικονομικού Ελέγχου και Συμβουλευτικής για την ορθότερη Εκτίμηση και Αντιμετώπιση της Κρίσης. Η Εταιρεία δήλωσε ότι το νέο τμήμα θα συνδυάζει την Οικονομική Έρευνα και τη Στρατηγική Ανάπτυξη. Το τμήμα αυτό θα μελετάει επίσης τις Διεθνείς Οικονομικές Συνθήκες, Αγορές και Τάσεις, ενώ παράλληλα θα παρακολουθεί στενά τις Αγορές Ασφάλισης και Διαχείρισης Κεφαλαίων.
Οι μετοχές της Allianz έκλεισαν με πτώση 4,5% στα 69,99 ευρώ (96,94 δολ.) την Παρασκευή στη Φρανκφούρτη.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

+15.000 επιχειρηματικές αφερεγγυότητες διεθνώς το 2026-2027

6 ασφαλιστικές στη λίστα Fortune Greece 100

Συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz σε όλη την Ελλάδα

Allianz: Σημαντική αύξηση στις ευθύνες στελεχών που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια

Η νέα Allianz μιλά τη “γλώσσα” της ελληνικής αγοράς

Allianz: Έμφαση στην επανακατάρτιση και την αναβάθμιση δεξιοτήτων


















