

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών.
Αμέσως μετά, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση των ανωτάτων κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα για την αποφασιστική διαπραγμάτευση για το νέο Ασφαλιστικό, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς και την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.
Αν η συνάντηση Τσίπρα – αγροτών θα έχει ως βασικό σημείο στην ατζέντα το μέλλον των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, οι συναντήσεις Κατρούγκαλου – θεσμών θα έχουν βασικό αντικείμενο το μέλλον των συντάξεων, όπως έχει φανεί από το πρόσφατο άρθρο του επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάιζελμπλουμ.
Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες η κυβερνητική πρόταση προς τους αγρότες σε σχέση με το ασφαλιστικό τους θα προβλέπει:
- Συντελεστή 10% για την περίοδο 2017-18 (ή το 2017-19), συντελεστή 15% το 2019-2020 (ή το 2019-2021) και συντελεστή 20% το 2021 (ή το 2022).
- Εθνική σύνταξη για όποιον έχει 15 χρόνια ασφάλισης (ή η αναλογική για όποιον έχει πάνω από 15 χρόνια ασφάλισης) ανάλογα με το συντελεστή που θα επιλέγει κάθε ασφαλισμένος. Έτσι όποιος επιλέγει συντελεστή 10% θα λαμβάνει εθνική σύνταξη 192 ευρώ, όποιος επιλέγει συντελεστή 15% θα παίρνει εθνική σύνταξη 288 ευρώ και όποιος επιλέγει, τέλος, συντελεστή 20% θα λαμβάνει εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ.
- Διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ στα πλαίσια του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στον οποίο –βάσει του κυβερνητικού προσχεδίου για το νέο Ασφαλιστικό- θα ενταχθούν όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης και πρόνοιας.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Και Αν Συμβεί… να οικονομικό έχεις σχέδιο;

Η Εθνική Ασφαλιστική εκσυγχρονίζει τα κεντρικά της συστήματα

Έξι «plus» για την Εθνική από τη συμμαχία με την Allianz

Εθνική: Προς τετραπλασιασμό του bancassurance με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP


















