Eurolife

Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ ζητά η Gold Eldorado από το δημόσιο

Το ζήτημα της ευθύνης του δημοσίου και της κάλυψής του μέσα από εξειδικευμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια αναδεικνύεται μέσα από την περίπτωση της αποζημίωσης ύψους 750 εκατ. ευρώ που ζητά η θυγατρική της Gold Eldorado, Ελληνικός Χρυσός, από το ελληνικό δημόσιο. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία στις 18 Σεπτεμβρίου αναφέρεται στο αίτημα αποζημίωσης, το οποίο είναι εξωδικαστικό, [...]

Ethniki
Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ ζητά η Gold Eldorado από το δημόσιο

Το ζήτημα της ευθύνης του δημοσίου και της κάλυψής του μέσα από εξειδικευμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια αναδεικνύεται μέσα από την περίπτωση της αποζημίωσης ύψους 750 εκατ. ευρώ που ζητά η θυγατρική της Gold Eldorado, Ελληνικός Χρυσός, από το ελληνικό δημόσιο.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία στις 18 Σεπτεμβρίου αναφέρεται στο αίτημα αποζημίωσης, το οποίο είναι εξωδικαστικό, για τις ζημιές που υπέστη από την καθυστέρηση έκδοσης των απαιτούμενων αδειών για τις Σκουριές.

Στο ποσό περιλαμβάνονται δαπάνες που έχουν γίνει αλλά και διαφυγόντα κέρδη. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» σχετικά με την κατάθεση αιτήματος αποζημίωσης ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης του Μεταλλείου των Σκουριών το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει: “επισημαίνουμε την πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση.

Ως εκ τούτου, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της Εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων.  Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, εξετάζεται από τη Διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας”.

interasco
Atladiki

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121