
Οι ελληνικές τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) εξακολουθούν να συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές και λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας και το μετριασμό των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα.
Ως εκ τούτου σε συνέχεια στενής συνεργασίας και σύσκεψης με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας τους διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.
Προτεραιότητα θα δοθεί και δίνεται για φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των ληφθέντων από την κυβέρνηση ήδη μέτρων, και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη ειδικά κατηγορία των άμεσα πληγέντων, οι τράπεζες, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων για διάστημα τριών μηνών.
Περαιτέρω, οι τράπεζες προσαρμόζουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους οφειλέτες δανειολήπτες στις σήμερα κρατούσες ακραίες και ευαίσθητες συνθήκες.
Υπογραμμίζουν ωστόσο ότι ομάδες πολιτών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων), που δεν πλήττονται από την κρίση θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Ασφάλιση υγείας: Τι έδειξε η «ακτινογραφία» για τις αυξήσεις
Ν. Κεραμέως: "Ανοιχτά" ΤΕΑ, φορητότητα και κίνητρα ασφάλισης
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη

Καταργείται η περικοπή συντάξεων χηρείας του νόμου Κατρούγκαλου

Η Allianz επενδύει στη νέα γενιά

Στρατηγικός πυλώνας της Εθνικής το εταιρικό δίκτυο

H νέα αξία στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

H έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Interamerican για το 2025

Βασικός ο ρόλος των ασφαλιστικών στην Ένωση Αποταμιεύσεων


















