Eurolife

ΑΙG – Swiss Re: Συμφωνία αντασφάλισης

Η “American International Group, Inc” (NYSE:AIG) ανακοίνωσε σήμερα πως συμφωνεί σε συνεργασία αντασφάλισης 2 ετών, με την “Swiss Re”, βάσει της οποίας, ένα ποσοστό νέων ασφαλίσεων αλλά και παλαιότερων ασφαλιστικών συμβολαίων που έχει η AIG στις ΗΠΑ, θα παραχωρηθεί στον αντασφαλιστή, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο που ανακοίνωσε η AIG στις 26 Ιανουαρίου 2016 προς τους επενδυτές. Η [...]

Sofos Insurance
ΑΙG – Swiss Re: Συμφωνία αντασφάλισης

 

aig

Η “American International Group, Inc” (NYSE:AIG) ανακοίνωσε σήμερα πως συμφωνεί σε συνεργασία αντασφάλισης 2 ετών, με την “Swiss Re”, βάσει της οποίας, ένα ποσοστό νέων ασφαλίσεων αλλά και παλαιότερων ασφαλιστικών συμβολαίων που έχει η AIG στις ΗΠΑ, θα παραχωρηθεί στον αντασφαλιστή, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο που ανακοίνωσε η AIG στις 26 Ιανουαρίου 2016 προς τους επενδυτές.

Η συμφωνία αντασφάλισης, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική της “AIG” για να βελτιώσει την Εμπορική Ασφαλιστική Διαφοροποίηση και την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων (ROE), και αναδεικνύει την εστίαση της “AIG” στην απόδοση του κεφαλαίου. Αυτή η συμφωνία επιμερισμού κινδύνου συμπληρώνει την ηγετική θέση της “AIG” ως κορυφαίο πάροχο των ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά των ΗΠΑ.

“Η “Swiss Re” και η “AIG” έχουν μια στρατηγική σχέση, εδώ και πολλά χρόνια, και η εμπιστοσύνη και η ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των δύο εταιρειών διευκολύνει αυτή την αμοιβαία, ελκυστική οικονομική συναλλαγή”, δήλωσε ο Rob Schimek, CEO της AIG Commercial. Ενώ συνεχίζοντας ανάφερε πως: “Έχουμε πολύ σαφείς στόχους, και εκφρασμένη επιθυμία να συνεργαστούμε με τους αντασφαλιστές μας ώστε να κινηθούμε δυναμικά στην επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων. Και αυτή η συμφωνία με την “Swiss Re” είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί με μακροχρόνιο αντισυμβαλλόμενους”.

Ο Christian Mumenthaler, CEO Reinsurance Swiss Re, με την σειρά του, σχολίασε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε την μακροχρόνια συνεργασία μας με την “AIG”, παρέχοντας λύσεις σε ολόκληρη την επιχείρηση. Γνωρίζουμε το χαρτοφυλάκιο, ξέρουμε τους ηγέτες αλλά και τους ασφαλιστές πολύ καλά, και πιστεύουμε στα σχέδια της “AIG”. Χαιρόμαστε που είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους συνοδεύσουμε σε αυτό το ταξίδι λαμβάνοντας μια σημαντική θέση σε αυτήν την επιχείρηση. Αυτή η συνεργασία, είναι μια πράξη που επιτρέπει τόσο στην “AIG” όσο και στη “Swiss Re” την βελτίωση της διαφοροποίησης τους”.

Orizon
Carglass

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121