Με ιδιαίτερα επιτυχία και υψηλή προσέλευση στελεχών πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο “Royal Olympic ” η δεύτερη εκδήλωση του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών από τον κύκλο εκδηλώσεων «Διαφάνεια στην Ασφαλιστική Αγορά», με αντικείμενο τη «Διαφάνεια στις συναλλαγές ασφαλιζομένων και αποζημιωμένων».
Εισηγητές στη συγκεκριμένη ενότητα ήταν οΓεώργιος Στεργίου, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, ο Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Ασφαλιστικής Εταιρίας «Ευρωπαϊκή Ένωσις», ο Δημήτρης Μαζαράκης, Γενικός Διευθυντής της Ασφαλιστικής Εταιρίας “MetLifeAlico”, η Άλκηστις Χριστοφίλου, Εταίρος του Δικηγορικού Γραφείου «Ι. Κ. Ρόκας & Συνεργάτες» και η Εύα Βαρουχάκη, Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας και των Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από τις τοποθετήσεις των εισηγητών και τη συζήτηση ο Γιάννης Λινός ανέφερε ότι οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνουν βήματα προσέγγισης του καταναλωτή για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του, δίνοντάς του πρώτες αυτές απτά δείγματα καλής θέλησης, όπως η απλή γλώσσα των ασφαλιστηρίων, η απλοποίηση των συναλλαγών και η προσιτή σε αυτόν διαδικασία υποβολής και εξέτασης των παραπόνων του. Με τον τρόπο αυτό αφενός ενισχύεται η διαφάνεια στην επικοινωνία μεταξύ ασφαλισμένων και ασφαλιστικών εταιριών και αφετέρου η ασφαλιστική αγορά αναδεικνύει την κοινωνική υπευθυνότητα και την επιχειρηματική της ωριμότητα.
Την εκδήλωση υποστήριξαν με χορηγίες οι Εταιρίες “Aon Benfield” & “Mapfre Asistencia”, ως Χρυσοί Χορηγοί, η Ασφαλιστική Εταιρία “ΑXA Aσφαλιστική”, ως Χορηγός και η Εταιρία “Carglass ”, ως Υποστηρικτής.
Σχόλια

Ξεκινάει το MDRT Day 2026
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
VIP Τριήμερο επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής
Brokers Union: Ανάπτυξη με όραμα & στρατηγική
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα
ΣΕΣΑΕ: Με επιτυχία η Εκδήλωση «Διαφάνεια στη Διαμεσολάβηση»
Εκδήλωση για τη «Διαφάνεια στη Διαμεσολάβηση» από τον ΣΕΣΑΕ
Εκδήλωση της ΣΕΣΑΕ
ΕΠΕΙΑ: Αναλυτικά στοιχεία 6μήνου κατά % μεταβολής
Σημαντική Ανακοίνωση της ΕΑΕΕ

Ο ασφαλιστικός κλάδος σήμερα και τα "κλειδιά" της ανάπτυξης

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της ΝΝ με την NN ΙΙ (πρώην MetLife).


















