Eurolife

Euler Hermes: Αύξηση των Επισφαλειών Παγκοσμίως

Η Χρηματοοικονομική και Οικονομική Κρίση προκαλούν σημαντικά προβλήματα στις Επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Οι Επισφάλειες αυξάνονται παντού σχεδόν ταυτόχρονα. Ο αριθμός των Εταιρικών Επισφαλειών καταγράφει δραματική Αύξηση παγκοσμίως, ως αποτέλεσμα της Κρίσης στις Διεθνείς Χρηματοοικονομικές Αγορές και των ριζικών Αλλαγών στο Οικονομικό Περιβάλλον. Οι τρέχουσες Εκτιμήσεις για τις Επισφάλειες από τους Ερευνητές της Euler [...]

Ethniki

Η Χρηματοοικονομική και Οικονομική Κρίση προκαλούν σημαντικά προβλήματα στις Επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Οι Επισφάλειες αυξάνονται παντού σχεδόν ταυτόχρονα. Ο αριθμός των Εταιρικών Επισφαλειών καταγράφει δραματική Αύξηση παγκοσμίως, ως αποτέλεσμα της Κρίσης στις Διεθνείς Χρηματοοικονομικές Αγορές και των ριζικών Αλλαγών στο Οικονομικό Περιβάλλον.

Οι τρέχουσες Εκτιμήσεις για τις Επισφάλειες από τους Ερευνητές της Euler Hermes δείχνουν ότι ο Παγκόσμιος Δείκτης Επισφάλειας θα αυξηθεί κατά 25,1% αυτό το έτος και κατά 25,4% το 2009. «Η Ύφεση έχει αγγίξει την Οικονομία σε όλες τις χώρες του κόσμου», σχολιάζει ο Clemens von Weichs, Διευθύνων Σύμβουλος του πρώτου Ασφαλιστή Πιστώσεων διεθνώς. Στις ΗΠΑ η πορεία των Επισφαλειών σημείωσε δραστική μεταβολή από το προηγούμενο έτος, με τις Εταιρικές Επισφάλειες να παρουσιάζουν Αύξηση κατά 44%. Οι ειδικοί της Euler Hermes εκτιμούν πως θα καταγράψουν επιπλέον Αύξηση σχεδόν 45% για το 2008 και έως 50% το επόμενο έτος, γεγονός που οδηγεί σωρευτικά σε Πτώχευση 62.000 Επιχειρήσεων περίπου.

Μέχρι τώρα η κατάσταση έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τους κλάδους που σχετίζονται με την Αγορά Ακίνητης Περιουσίας ή τη Χρηματοδότησή της. Η αρνητική κατάσταση στην Ιαπωνία θα είναι λιγότερο Επώδυνη, με τις Επισφάλειες να αυξάνονται κατά 12% αυτό το έτος και 7,9% το επόμενο. Η γρήγορη επιδείνωση της πορείας των Επισφαλειών είναι πλέον εμφανής και στην Ευρώπη. Στη Δυτική Ευρώπη αναμένεται να καταγραφούν 169.000 Επισφάλειες αυτό το έτος (αυξημένες κατά 13,5%). Ο αριθμός τους για το επόμενο έτος αναμένεται να είναι λίγο μεγαλύτερος από 197.000 (αυξημένος κατά 16,7%). Όπως και παλαιότερα, υψηλές τιμές Εταιρικών Επισφαλειών έχουν παρατηρηθεί στη Γαλλία, όπου ο αριθμός αναμένεται να παρουσιάσει Αύξηση 12% και κατά το τρέχον και κατά το επόμενο έτος, ανερχόμενος συνολικά σε 62.700 περίπου. Ο κίνδυνος Επισφαλειών σημειώνει σημαντική αύξηση για τις γερμανικές επιχειρήσεις, καθώς οι Εταιρικές αναμένεται να αυξηθούν κατά 12% το 2009 σε 33.800.

Η Αύξηση των Επισφαλειών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι αισθητά εντονότερη, με τις Πτωχεύσεις να αυξάνονται κατά 24,7% το 2008 και 34,2% το 2009, ανερχόμενες συνολικά στις 38.200. Οι αυξήσεις στην Ιταλία υπολογίζεται να είναι της τάξης του 10% για το 2008 και 12,1% το 2009. Στην Ολλανδία οι Ερευνητές της Euler Hermes εκτιμούν ότι οι Επισφάλειες θα καταγράψουν Αύξηση μόνο 10% το τρέχον έτος, αλλά 38,3% το 2009. Ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης βιώνουν κρίσιμες Αλλαγές. Οι Πτωχεύσεις θα αυξηθούν κατά 20% το επόμενο έτος στην Ουγγαρία, φτάνοντας σχεδόν τις 14.000, και κατά 15% στην Τσεχία, όπου θα ανέλθουν σε περισσότερο από 1.500.


Mega Brokers
Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121