
Tο 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλη την αγορά. Η δοκιμασία ήταν και συνεχίζει να είναι πολύπλευρη και πολυεπίπεδη.
Giuseppe Zorgno, Country Manager, AIG Europe S.A. Greece
Από αυτά που μας αγγίζουν – και θα ήθελα να τονίσω – είναι η οικονομία και η μείωση του ΑΕΠ της χώρας, ο τζίρος της ασφαλιστικής βιομηχανίας, η απασχόληση και το διαθέσιμο εισόδημα, οι εργασιακές σχέσεις και η αντοχή των εργαζομένων.
Οι επιχειρήσεις, και οι εργαζόμενοί τους, έπρεπε να προσαρμοστούν σε ένα νέο επιχειρησιακό μοντέλο και η τηλεργασία μπήκε αιφνίδια στη ζωή όλων μας. Τηρουμένων των συνθηκών και παρά τις αντιξοότητες, ως AIG είμαστε ικανοποιημένοι για το 2020.
Υπολογίζουμε ότι η παραγωγή ασφαλίστρων θα έχει μικρή απόσταση από το budget που είχαμε διαμορφώσει στο τέλος του 2019, ενώ η κερδοφορία θα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, βελτιωμένη σε σχέση με το budget.
Βάλαμε σε λειτουργία ένα καινούργιο μηχανογραφικό σύστημα μαζί με το νέο portal για τους συνεργάτες, αντικαθιστώντας τα παλιά συστήματα, ενώ εργαζόμασταν εξ αποστάσεως με τηλεργασία από τα μέσα Μαρτίου.
Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτά που έχουμε πετύχει. Για το 2021 θα συνεχίσουν οι προκλήσεις μιας και η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά είναι σε αναβρασμό και η ελληνική αγορά επηρεάζεται άμεσα.
Σχετικά με την ευρωπαϊκή αγορά παρατηρούμε σημαντικές αυξήσεις σε πολλούς κλάδους και προϊόντα ταυτόχρονα με μείωση χωρητικότητας. Η ελληνική αγορά παρουσιάζει κάποια σημάδια πίεσης αλλά δεν έχει λάβει ακόμα τα απαραίτητα τεχνικοοικονομικά μέτρα στα ασφαλιστήριά της, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα περίμενε κανείς.
Υπολογίζουμε ότι η παραγωγή ασφαλίστρων θα έχει μικρή απόσταση από το budget που είχαμε διαμορφώσει στο τέλος του 2019.
Σχόλια
Τι διαβάζεται τώρα

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Τα διδάγματα στην Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν
Στο 14ο Kallithea Run η EUROINS Ελλάδος ως Μέγας Χορηγός
Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ο J. Hancock νέος CEO General Insurance στην AIG μετά την αποχώρηση του J. Neal

Στην AIG περνάει χαρτοφυλάκιο 2 δις δολ της Everest

Η AIG “χτίζει” ψηφιακό δίδυμο

5 γυναίκες σε κομβικές θέσεις μιλούν για τη μητρότητα και την καριέρα στην ασφαλιστική αγορά

Το έργο της εταιρείας “Πόρτα Ανοιχτή” στηρίζουν Εθνική Ασφαλιστική, AIG, Generali και Ασφαλιστική Εγγύηση






