
«Μικρό καλάθι» πρέπει να κρατήσει όποιος διάβασε χθες το δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσε το Υπ. Εργασίας για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με το δελτίο αυτό, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στον οποίο έχουν ενταχθεί όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης από 1/1/2017, θα καταβάλλει 100 εκατ. ευρώ κάθε μήνα για την ικανοποίηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.
Πάνω από 95.000 νέες κύριες συντάξεις θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017.
Ωστόσο, εκείνο που δεν «λέει» το δελτίο τύπου του Υπ. Εργασίας είναι ότι τα κεφάλαια αυτά πρέπει να βρεθούν από την εφαρμογή του προϋπολογισμού –άγριας λιτότητας και την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του Προγράμματος Προσαρμογής η οποία θα φέρει σκληρές ανατροπές σε Εργασιακό και Πρόνοια.
Με άλλα λόγια, για να εξασφαλίσει η κυβέρνηση και έτσι το Υπ. Εργασίας τα αναγκαία εκείνα κεφάλαια –δηλαδή 859 εκατ. ευρώ- για την καταβολή των νέων συντάξεων, θα πρέπει να περάσει επιτυχώς τις δύο παραπάνω διαδικασίες (εφαρμογή προϋπολογισμού, ολοκλήρωση 2ης αξιολόγησης), οι οποίες θα έχουν δραματικές συνέπειες τόσο για τους συνταξιούχους (μαζί και εκείνους οι οποίοι θα λάβουν τις νέες συντάξεις που υπόσχεται το Υπ. Εργασίας), όσο και για τους ασφαλισμένους (π.χ. χαράτσι 26,9%) και γενικότερα τους πολίτες (π.χ. αύξηση έμμεσων φόρων από 1/1/2017).
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Επικουρικό Κεφάλαιο: 184 εκατ. ευρώ για 10.600 ζημιές σε μία 5ετία

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός


















