
Στις επερχόμενες αλλαγές στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων και τη σημασία της ασφάλειας των δεδομένων αναφέρεται ο Κώστας Καλημέρης, Manager Brokers & Car Manufacturers της Allianz Hellas, σε συνέντευξή του στο Ασφαλιστικό Marketing Νοεμβρίου 2020.
Σημαντικά σημεία της συνέντευξης του κ. Καλημέρη είναι τα εξής:
- Σταδιακά θα υπάρξει μετατόπιση της αστικής ευθύνης από τον οδηγό πρς την κατασκευάστρια εταιρεία
- Λόγω της τεχνολογίας στην αυτοκινητοβιομηχανία το cyber risk και η αντιμετώπιση hackers στον κλάδο οχημάτων θα αποτελέσει καίριο ζήτημα στον Κλάδο
- Στην προσπάθεια αντιμετώπισης των διαδικτυακών κινδύνων θα συμβάλλει η δημιουργία ενός κέντρου Ασφάλειας στην Ευρώπη.
- Οι διαφορές στην τιμολόγηση των συμβολαίων που αφορούν παραδοσιακά και ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ μικρές.

Συνέντευξη στον Νίκο Μωράκη
Η εξέλιξη της τεχνολογίας στα οχήματα μετατοπίζει σε μεγαλύτερο βαθμό την ευθύνη προς τις κατασκευάστριες εταιρείες τόσο στα ημι/αυτόνομα οχήματα όσο και στα ηλεκτρικά;
Γενικά τα αυτόνομα και ημιαυτόνομα οχήματα θα έχουν σημαντική επιρροή στην ασφάλιση. Η σφοδρότητα καθώς και η συχνότητα ατυχημάτων θα μειωθεί, ενώ όντως σταδιακά η ευθύνη θα μεταφερθεί από τον οδηγό στα σχετικά συστήματα του οχήματος και κατ’ επέκταση στους κατασκευαστές, συνολικά η ασφάλιση οχημάτων θα αλλάξει και η ΑΕ προϊόντος θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο με ολοένα αυξανόμενα ασφάλιστρα εις βάρος της κλασικής ΑΕ, και όντως θα αφορά τους κατασκευαστές και τους παρόχους υπηρεσιών μετακίνησης γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση η ανάγκη προστασίας και αποζημίωσης υλικών αγαθών αλλά και θυμάτων επιβάλλει την ασφάλιση είτε η αιτία είναι το όχημα το ίδιο είτε ο οδηγός του.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Μη χάσετε τον «Οδηγό Ασφάλισης» ένθετο με την Καθημερινή της Κυριακής 24/11

Π. Ξενουδάκης: Σε σταθερή πορεία ανάπτυξης ο κλάδος υγείας

Μη χάσετε τον «Οδηγό Ασφάλισης» ένθετο με την Καθημερινή της Κυριακής 12/11

Allianz Ελλάδος – Ευρωπαϊκή Πίστη: Ενώνονται νομικά σε μία εταιρία

Allianz Ελλάδος: 18 συνεργάτες στη συνάντηση πωλήσεων στη Μαδέρα








