
Η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας – Κρήτης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει άλλη μία θετική απόφαση και κούρεμα χρέους κατά 84% σε δανειολήπτρια, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.Συγκεκριμένα, δανειολήπτρια 60ετών , ξενοδοχοϋπάλληλος, άγαμη, έλαβε για την αγορά κατοικίας και για την κάλυψη προσωπικών της αναγκών στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια ύψους 220.000 ευρώ περίπου. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 το έτος 2012 ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου.
Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, έκανε δεκτή την αίτηση της για ρύθμιση των οφειλών της, προστατεύειτην κύρια και μοναδική κατοικία της και την υποχρεώνει να καταβάλει αρχικά για πέντε έτη ποσό 173 ευρώ συμμέτρως προς όλους τους πιστωτές της, και εν συνεχεία για 10 χρόνια ποσό 208 ευρώ για την διάσωση της κύριας κατοικίας της.
Επομένως, θα καταβάλεισυνολικά ποσό 35.360 ευρώ περίπου από το ποσό των 220.000 ευρώ τα οποία όφειλε κατά το χρόνο κατάθεσης της αίτησης της ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, ενώ για το υπόλοιπο ποσό θα απαλλαγεί.Επομένως η συνολική διαγραφή χρέους για τη συγκεκριμένη δανειολήπτρια ανήλθε στο 184.640 ευρώ, δηλαδή κούρεμα χρέους 84%!
Πηγή: Ένωση Καταναλωτών Κρήτης
Σχόλια

Γ. Καντώρος: Στόχος το 1 δισ. ευρώ ασφάλιστρα & παρουσία σε 10 χώρες
Έκλεισε το deal για το Ιασώ
ΤΝ, θέματα υγείας & εταιρικές ενημερώσεις στα πιο αποτελεσματικά δολώματα phishing στον χώρο εργασίας
Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εισήγηση για την είσοδο του Ν. Μακρόπουλου στο ΔΣ της CrediaBank

H Ευρώπη θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή της CrediaBank κατά 8%

Στο τέλος Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η συγχώνευση Credia Bank - Ευρώπη

5 γυναίκες σε νευραλγικές θέσεις μιλούν για τη μητρότητα και την καριέρα

Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»

Στα 30 εκατ. ευρώ οι οικονομικές απώλειες από το BLUE CARRIER 2

Εθνική Ασφαλιστική: Χρυσή Διάκριση EcoVadis


















