ERGO

Μπόνους 65 εκατ. ευρώ στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων

Μπόνους παραγωγής της τάξης των 65 εκατ. ευρώ φαίνεται πως εξασφαλίζει η ασφαλιστική αγορά από τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση περί υποχρεωτικής ασφάλισης του συνόλου των οχημάτων έναντι του κινδύνου των φυσικών καταστροφών. Του Πλάτωνα Τσούλου Ο συμπληρωματικός αυτός κίνδυνος ο οποίος πλέον καθίσταται υποχρεωτικός, εκτιμάται ότι θα κοστίσει ανά όχημα περί τα 8 [...]

Ethniki
Μπόνους 65 εκατ. ευρώ στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων

Μπόνους παραγωγής της τάξης των 65 εκατ. ευρώ φαίνεται πως εξασφαλίζει η ασφαλιστική αγορά από τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση περί υποχρεωτικής ασφάλισης του συνόλου των οχημάτων έναντι του κινδύνου των φυσικών καταστροφών.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Ο συμπληρωματικός αυτός κίνδυνος ο οποίος πλέον καθίσταται υποχρεωτικός, εκτιμάται ότι θα κοστίσει ανά όχημα περί τα  8 με 10 € σε μέσα επίπεδα. Η σχετική επιβάρυνση θα ποικίλλει σημαντικά από όχημα σε όχημα καθότι ο υπολογισμός του ασφαλίστρου βασίζεται στην αξία ασφάλισης του οχήματος.

Στη χώρα σήμερα κυκλοφορούν 6,5 εκατομμύρια οχήματα πάντως τύπου, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα κληθούν να καταβάλλουν το σχετικό ασφάλιστρο σε κάθε επόμενο συμβόλαιο το οποίο θα συνάπτουν, τρίμηνης, εξάμηνης ή ετήσιας διαρκείας.

Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει σε αυτή τη φάση να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να μην εκμεταλλευτούν την προσθήκη στις υποχρεωτικές καλύψεις αυτής των φυσικών καταστροφών, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα ασφάλιστρά τους με έμμεσες ανατιμήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, η κυβέρνηση έδωσε μια μικρή ώθηση ανάπτυξης στον κλάδο, έχοντας βέβαια κατά νου την ενίσχυση της οικονομικής προστασίας των πολιτών έναντι των φυσικών καταστροφών, όμως αυτή της η πρωτοβουλία δεν θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο τιμολογιακής εκμετάλλευσης.

Mega Brokers
Metropolitan

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121