
To βιβλίο “Από ποιον δρόμο έρχεται η ανάπτυξη: Who Clusters” των Δρ. Μ. Καθαράκη και Καθηγ.-Ακαδημαϊκού Κ. Ζοπουνίδη παρουσιάζει σήμερα το βράδυ ο Επικ. Καθηγητής Χρήστος Λεμονάκης.
Όπως αναφέρεται στην παρουσάιση το βιβλίο είναι “μια νέα και αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση βιβλίου που αφορά σε ένα νέο και πολλά υποσχόμενο αντικείμενο επιχειρηματικού σχεδιασμού και ανάπτυξης. Αυτό είναι η λειτουργία των συστάδων επιχειρήσεων ή αλλιώς clusters.

Η περιοχή δράσης ενός cluster δεν είναι γόνιμη για την επιχειρηματική αλλαγή που τελείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας αλλά επιπλέον τη δημιουργεί και απολαμβάνει κέρδος από αυτήν όπως περιγράφεται στο βιβλίο που παρουσιάζεται σήμερα. Με άλλα λόγια σημαίνει πως έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για διαρκή διαφοροποίηση και βιώσιμη ανάπτυξη τόσο περιφερειακά όσο και επί συνόλω στο πλαίσιο της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.
Το βιβλίο ξεκινάει προσδιορίζοντας την ανάπτυξη και τα χαρακτηριστικά αυτής μέσα από τις βασικές οικονομικές θεωρήσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία, κυρίως δε τους παράγοντες που προσδιορίζουν την περιφερειακή ανάπτυξη και τη στρατηγική της καινοτόμου ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών.
Διενεργείται συστηματική περιγραφή των συστατικών της ανάπτυξης μέσω της καινοτομικότητας των περιφερειακών δομών, με αναφορά στις βασικότερες σχολές οικονομικής θεώρησης και ανταγωνιστικότητας.
Εν συνεχεία περιγράφεται η σύγχρονη πραγματικότητα μέσω της έξυπνης εξειδίκευσης και των αναγκών για συσπείρωση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, με ανάδειξη των κυριότερων προβλημάτων που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης”.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus

Πασχαλινό Bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama







