
Ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν έχουν δημιουργήσει σε ορισμένες περιπτώσεις οι συμβάσεις που γίνονται στην ασφαλιστική αγορά σε σχέση με τον Νέο Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων και τους “υποκείμενους” που αφορούν.
της Βίκυς Γερασίμου
Αν και ο Κανονισμός είχε δημοσιευτεί το 2016 και ήταν γνωστό ότι θα τεθεί σε εφαρμογή το Μάιο του 2018, ωστόσο η έλευση του έχει φέρει έντονο προβληματισμό σε διαμεσολαβητές, νομικούς και πραγματογνώμονες, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι είτε υφίσταται “κενό” εξειδίκευσης στην εν λόγω αγορά είτε μετακυλίεται η ευθύνη, με αποτέλεσμα να προκαλείται περιβάλλον σύγχυσης για τον ασφαλισμένο.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι είναι αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές ώστε ο νόμος να έρθει να “κουμπώσει” στις ιδιαιτερότητες της αγοράς.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP

Intracom: Κερδοφορία και είσοδος στις ασφαλίσεις το 2025

Η Πρόεδρος της EIOPA, P. Hielkema στο NatCat Summit

Διψήφια αύξηση παραγωγής και ενίσχυση κερδοφορίας για την Υδρόγειο

Αύξηση κερδών 26,9% για την Ευρώπη Ασφαλιστική το 2025


















