
Δύο μηνύματα κρύβει ο πληθωρισμός μηνός Αυγούστου για την ασφαλιστική αγορά. Το πρώτο αφορά στον κλάδο ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, όπου η μεταβολή τιμών Αυγούστου σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016 ήταν αρνητική κατά 2,9%, γεγονός το οποίο δείχνει ότι ο πόλεμος τιμών στην κατηγορία όχι μόνο δεν έλαβε τέλος, όπως διατείνονταν ορισμένα από τα στελέχη του κλάδου, αλλά παραμένει έντονος.
Ως βασικότερη αιτία αναφέρεται η επιστροφή των ανασφάλιστων οδηγών στην αγορά. Όπως σημειώνεται, είναι πολύ πιθανό, ο εταιρείες διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα του κλάδου που πλέον αυξάνεται, να κατέβασαν τα ασφάλιστρά τους χορηγώντας υψηλότερες εκπτώσεις. Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τα στοιχεία του πληθωρισμού μηνός Αυγούστου είναι ότι και οι τρεις κωδικοί οι οποίοι σχετίζονται με τον κλάδο Υγείας καταγράφουν μειωμένες μεταβολές τιμών.
Ειδικότερα, ο δείκτης για τη νοσοκομειακή περίθαλψη κινήθηκε πτωτικά κατά 1,1% σε σχέση πάντα με τον Αύγουστο του 2016, τα φαρμακευτικά προϊόντα κατέγραψαν πτώση κατά 4,1% και οι παραϊατρικές υπηρεσίες επίσης πτώση κατά 7,6%.
Οι μεταβολές αυτές εξασφαλίζουν στις ασφαλιστικές εταιρείες με παρουσία στον κλάδο Υγείας ένα μαξιλάρι στα κόστη τους, αφού, βάσει τουλάχιστον των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, οι τιμολογήσεις των εταιρειών στο χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών και της ιδιωτικής υγεία βαίνουν μειούμενες.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Αύξηση στα τροχαία με οχήματα που έχουν ξένες πινακίδες

883.103 περισσότερα ασφαλισμένα οχήματα σε μία διετία

Ολιστική πρόσβαση στο gov.gr θέλουν οι ασφαλιστές

Πόσες ζημίες «γράφουν» οι ασφαλιστικές στον κλάδο oχημάτων

110 εκατ. ευρώ σε «ραβασάκια» για ανασφάλιστα οχήματα & τέλη

Μείωση της εισφοράς των ασφαλιστικών υπέρ του ΕΚ

Σε κρατική ψηφιακή εφαρμογή θα δηλώνονται απευθείας τα τροχαία
















