
Στα 6,2 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι αποζημιώσεις που θα δοθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στις 24-25 Νοεμβρίου στην Ελλάδα με τις μεγαλύτερες ζημιές να καταγράφονται σε νησιωτικές περιοχές.
Οι συμμετέχουσες στην έρευνα ασφαλιστικές επιχειρήσεις δήλωσαν ζημιές σε ακίνητα όλων των κατηγοριών (κατοικίες, εμπορικοί κίνδυνοι, βιομηχανικοί κίνδυνοι) με συνολική ασφαλισμένη αξία 596 εκατ. €. Περισσότερο επλήγησαν τα ακίνητα που βρίσκονταν στα Δωδεκάνησα, στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Ρόδου και Κω (ασφαλισμένη αξία 253 εκατ. €), στην ΠΕ Θάσου (ασφαλισμένη αξία 120 εκατ. €) και στην ΠΕ Αττικής (ασφαλισμένη αξία 45 εκατ. €). Εξ΄ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες ασφαλιστικές επιχειρήσεις 266 ζημιές επί των ασφαλίσεων περιουσίας με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 6,2 εκατ. €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία2 φθάνει τα 23.252 €. Για τις εν λόγω ζημιές, η εκτίμηση των αποζημιώσεων μετά τις απαλλαγές (όπου υφίστανται) ήταν 5,3 εκατ. €.
Οι περισσότερες ζημιές σε πλήθος συνέβησαν στην ΠΕ Αττικής (45,1% του συνόλου). Όσον αφορά την πρώτη εκτίμηση αποζημίωσης, τα μεγαλύτερα ποσά εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα, στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Ρόδου και Κω (53,2% του συνόλου).


Ως προς τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες ασφαλιστικές επιχειρήσεις της έρευνας 79 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 242 χιλ. €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία έφθασε τα 3.060 €. Οι συνολικές αποζημιώσεις μετά από τις απαλλαγές φθάνουν τα 225 χιλ. €. Το σύνολο των ασφαλισμένων κεφαλαίων των αυτοκινήτων που επλήγησαν ανέρχεται σε 840 χιλ. €. Η πρώτη εκτίμηση αποζημιώσεων (προ απαλλαγών) έφθασε στο 288 ‰ των ασφαλισμένων κεφαλαίων. Οι περισσότερες ζημιές τόσο σε πλήθος (49,4% επί του συνόλου) όσο και σε ποσό (69,5% επί του συνόλου) εντοπίστηκαν στην Αττική3 .
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

4,6 εκατ. ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τη φονική κακοκαιρία στην Χαλκιδική

Πόσες ζημίες «γράφουν» οι ασφαλιστικές στον κλάδο oχημάτων

Ανασφάλιστο το 80% των κατοικιών και το 90% των επιχειρήσεων

Φυσικές καταστροφές: 4πλάσιο το κενό προστασίας στην Ελλάδα

Ο ασφαλιστικός κλάδος σήμερα και τα "κλειδιά" της ανάπτυξης

Τι θα συζητηθεί στο Insurance & Reinsurance Meeting 2026

Κακοκαιρία Ιανουαρίου: 20,1 εκατ. ασφαλιστικές αποζημιώσεις
















