
Η Allianz SE (ALV) ηγείται της αντασφάλειας του επιβατικού αεροπλάνου της Malaysia Airlines που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία.
Η μεσιτική ασφαλιστική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο Aon Plc, η οποία παρακολουθεί την αγορά για αεροπορικές καλύψεις, δήλωσε χθες πως η αξία του αεροσκάφους ανέρχεται στα 97,3 εκ. δολάρια. Σύμφωνα με την Aon, η Atrium Underwriting Group Ltd.,κυρίαρχη εταιρία σε καλύψεις πολέμου, θα μπορούσε να καταβάλλει αποζημιώσεις αν η ζημιά συνδεθεί με τρομοκρατία.
«Ως κορυφαίος αντασφαλιστής της Malaysia Airlines για την κάλυψη αεροπορίας σκαφών και αστικής ευθύνης, η Allianz Global Corporate & Specialty υποστηρίζει τους πελάτες της όσο πιο ολοκληρωμένα και γρήγορα γίνεται» δήλωσε η Jacqueline M. Maher, εκπρόσωπος της Allianz με έδρα το Μόναχο. «Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε τα γεγονότα του τραγικού συμβάντος ενώ οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί. Μπορούμε μόνο να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια σε όλους όσους επλήγησαν από τη συντριβή.»
Το Boeing Co. 777 συνετρίβη κοντά στην πόλη Torez, περίπου 30 χιλιόμετρα (18 μίλια) από τα ρωσικά σύνορα, οδηγώντας στο θάνατο και τους 295 επιβαίνοντες. Το αεροπλάνο είχε προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ ξεκινώντας από το Άμστερνταμ. Η κυβέρνηση στο Κίεβο κατηγόρησε φιλορώσους αντάρτες για την επίθεση. Οι αυτονομιστές αρνήθηκαν τη κατηγορία.
Η επίθεση ενδέχεται να αυξήσει τις εντάσεις στον εμφύλιο πόλεμο της Ουκρανίας. Αεροπορικές εταιρίες όπως η Deutsche Lufthansa AG, η Air France-KLM και η OAO Aeroflot θα πραγματοποιούν πτήσεις μακριά από την περιοχή, από την οποία διέρχονται πολλές αεροπορικές διαδρομές μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Οι Eπιπτώσεις της Tραγωδίας της Malaysian Airlines στην Aσφάλιση των Aεροπορικών Mεταφορών

Νεπάλ: Στα $160 εκατ. το κόστος για μία μόνο αντασφαλιστική

Ανυπολόγιστο το κόστος από το σεισμό-γίγαντα στο Νεπάλ

Νέος πρόεδρος της ERGO ο CEO της Allianz Deutschland

“Καμπανάκι” από μεγάλες ασφαλιστικές για την κλιματική αλλαγή

Zurich: Εξετάζει την είσοδό της στην αγορά της Ινδίας

Οι ασφαλιστικές δεσμεύονται για την πλήρη κάλυψη των θυμάτων της Germanwings
















