

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΥΑΕ) προσκαλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 10:00-14:00 στα γραφεία της Eurolife ERB.
Η ανακοίνωση-πρόσκληση του Συλλόγου:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι ο ΣΥΑΕ θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αιμοδοσία που θα γίνει στο ισόγειο των νέων γραφείων της ασφαλιστικής εταιρίας «EUROLIFE ERB ».
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσφορά ΖΩΗΣ
την Τετάρτη 17 / 02 / 2016
από τις 10.00 π.μ έως 14.00 μ.μ.,
Πανεπιστημίου 33-35 & Κοραή, (Είσοδος από Πανεπιστημίου)
Συνάδελφοι,
Η αιμοδοσία είναι η εκούσια προσφορά μικρής ποσότητας αίματος από το αίμα μας, για να σωθεί κάποιος συνάνθρωπός μας πού κινδυνεύει. Δεν είναι δύσκολο, ούτε απαιτεί έξοδα.
Γνωρίζετε ότι:
- Δεν υπάρχει υποκατάστατο για το ανθρώπινο αίμα.
- Δεν μπορείς να κολλήσεις AIDS ή οποιαδήποτε άλλη λοιμώδη ασθένεια μέσω της αιμοδοσίας.
- Μία μονάδα πλήρους αίματος είναι αυστηρά ισοδύναμη του μισού λίτρου.
- Περίπου 1 στους 7 ανθρώπους που εισάγονται στο νοσοκομείο χρειάζονται αίμα.
- Οι γυναίκες λαμβάνουν 53% από τις μεταγγίσεις αίματος. Οι άνδρες λαμβάνουν 47%.
- Μία μονάδα αίματος μπορεί να χωριστεί σε διάφορα συστατικά: ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια.
- Δεκατέσσερα εργαστηριακά πειράματα (11 για λοιμώδη νοσήματα) πραγματοποιούνται για την κάθε μονάδα του δωρισμένου αίματος.
Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να προβαίνουν σε δωρεά αίματος;
Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές. Χιλιάδες άνθρωποι θα πέθαιναν κάθε μέρα, αν κάποιοι άλλοι δε δώριζαν το αίμα τους. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν κάποιους που μπορεί να πέθαιναν, αν κάποιο άλλο άτομο δεν τους είχε δώσει το δώρο της ζωής- το ασφαλές αίμα.
Οι περισσότερες μεταγγίσεις αίματος γίνονται σε:
- γυναίκες, με στόχο την αντιμετώπιση της αιμορραγίας, που αποτελεί επιπλοκή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
- παιδιά με σοβαρή μορφή αναιμίας
- θύματα ατυχημάτων
- καρκινοπαθείς και ασθενείς που έχουν υποστεί εγχείρηση
Παγκοσμίως, κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 600.000 γυναίκες από αίτια που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.
Περίπου 25% αυτών των θανάτων, που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, συνδέονται με την απώλεια αίματος. Πολλές απ΄ αυτές τις ζωές θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, αν ήταν διαθέσιμο αρκετό ασφαλές αίμα.
Και μόνο η σκέψη ότι πέντε λεπτά αρκούν για να σωθεί ένας άνθρωπος, συντρίβει κάθε φόβο και μικροψυχία, γίνεται πηγή θάρρους και ακλόνητης απόφασης για την πραγματοποίηση της προσφοράς αίματος.
Παρακαλούμε να διευκολυνθούν από τις εταιρείες τους, οι συνάδελφοι που επιθυμούν να προσέλθουν για να ενισχύσουν την Τράπεζα αίματος.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σπύρος Κολαΐτης Τέλης Χρηστίδης
Σχόλια

AI Act, Marketing και ο ρόλος της ασφάλισης
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
VIP Τριήμερο επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής
Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Festival Alzheimer 2026: 26 & 27 Σεπτεμβρίου στο Φάρο ΚΠΙΣΝ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η ασφάλιση αναδεικνύεται μέσα από την ανάγκη για ανθεκτικότητα

ΣΥΑΕ : ΣΣΕ 2025-2027 Διευκρινίσεις για βασικούς μισθούς και πολυετίες

Ανακοίνωση της ΕΣΑΠΕ για την απώλεια της Χρ. Παπαδοπούλου

Η GAN Direct σε διαδικασία εισόδου στην ελληνική αγορά

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα

Η γιορτή του Ασφαλιστικού Συμβούλου: 4 δυνάμεις που κάνουν τη διαφορά

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Κάνε Follow. Κάνε Like. Κέρδισε!


















