
Ανησυχητικά στοιχεία φέρνει στο φως η νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που φανερώνει πως η κατάχρηση αλκοόλ ευθύνεται για 2,6 εκατ. θανάτους ετησίως, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στο 4,7% όλων των θανάτων από κάθε αιτία. Παράλληλα η χρήση ναρκωτικών ουσιών ευθύνεται για 0,6 εκατ. θανάτους ετησίως, ενώ κοινός παρονομαστής των θανάτων αυτών είναι το γεγονός ότι αφορούν κυρίως άνδρες.
της Αλεξίας Σβώλου
Η νέα έκθεση του ΠΟΥ επικαιροποιεί τα παλαιότερα δεδομένα (προ του 2019) δείχνοντας ότι περίπου 400 εκατ. άνθρωποι στην υφήλιο ζουν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ. Από αυτούς περισσότεροι από το 50% και συγκεκριμένα 209 εκατ. άνθρωποι κάνουν κατάχρηση αλκοόλ συστηματικά.
«Η χρήση ουσιών βλάπτει σε ατομικό επίπεδο την υγεία αυξάνοντας τον κίνδυνο για χρόνια νοσήματα, ψυχικές διαταραχές και πρόωρο θάνατο. Παράλληλα αυξάνει το φορτίο νοσηρότητας και θνητότητας στην κοινότητα-γενικά- εκθέτοντας όλους τους πολίτες σε κίνδυνο για αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, τραυματισμούς και βία» εξηγεί ο Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ. Συνεπώς, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ αποτελούν μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, αφού οι επιπτώσεις τους δεν περιορίζονται στους ίδιους τους χρήστες αλλά εξυφαίνουν το δίχτυ τους σε ολόκληρη την κοινωνία.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Interlife: Digital Insurance Hub & νέες ψηφιακές υποδομές
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
H ψυχολογία στην πώληση και η διαχείριση της άρνησης
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας

Εθνική Ασφαλιστική: Άντλησε €200 εκατ. από τις αγορές

Interlife: Digital Insurance Hub & νέες ψηφιακές υποδομές

To ομαδικό της DRAEGER περνάει από την NN στην Eurolife FFH

Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την INSURANCE JSC DALLBOGG


















