
Ανησυχητικά στοιχεία φέρνει στο φως η νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που φανερώνει πως η κατάχρηση αλκοόλ ευθύνεται για 2,6 εκατ. θανάτους ετησίως, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στο 4,7% όλων των θανάτων από κάθε αιτία. Παράλληλα η χρήση ναρκωτικών ουσιών ευθύνεται για 0,6 εκατ. θανάτους ετησίως, ενώ κοινός παρονομαστής των θανάτων αυτών είναι το γεγονός ότι αφορούν κυρίως άνδρες.
της Αλεξίας Σβώλου
Η νέα έκθεση του ΠΟΥ επικαιροποιεί τα παλαιότερα δεδομένα (προ του 2019) δείχνοντας ότι περίπου 400 εκατ. άνθρωποι στην υφήλιο ζουν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ. Από αυτούς περισσότεροι από το 50% και συγκεκριμένα 209 εκατ. άνθρωποι κάνουν κατάχρηση αλκοόλ συστηματικά.
«Η χρήση ουσιών βλάπτει σε ατομικό επίπεδο την υγεία αυξάνοντας τον κίνδυνο για χρόνια νοσήματα, ψυχικές διαταραχές και πρόωρο θάνατο. Παράλληλα αυξάνει το φορτίο νοσηρότητας και θνητότητας στην κοινότητα-γενικά- εκθέτοντας όλους τους πολίτες σε κίνδυνο για αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, τραυματισμούς και βία» εξηγεί ο Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ. Συνεπώς, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ αποτελούν μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, αφού οι επιπτώσεις τους δεν περιορίζονται στους ίδιους τους χρήστες αλλά εξυφαίνουν το δίχτυ τους σε ολόκληρη την κοινωνία.
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών

Ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Επιδοτήσεις “Ξεκινώ Επιχειρηματικά”: Ποιοι ασφαλιστικοί ΚΑΔ εντάσσονται

Οι κίνδυνοι γίνονται πιο σύνθετοι και πιο έντονοι

Η Groupama επίσημη ασφαλιστική στα «Ποσειδώνια 2026» σε συνεργασία με την Agora

Εντάχθηκαν οι ασφαλιστές στην δράση “Ξεκινώ Επιχειρηματικά

Εθνική Ασφαλιστική: Υπογραφή 3ετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
















