
Μεγάλες καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, επιχειρήσεις, σπίτια και δημόσιο δίκτυο άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Κρήτη. Από σήμερα ξεκινούν οι καταγραφές για τις ζημιές από ειδικά κρατικά κλιμάκια ενώ το πρωί έγινε και ευρεία σύσκεψη με τον Υπ. Υποδομών, Χρ. Δήμα, τον Υπ. Πολιτικής Προστασίας και κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Τουρνά, τον Υφυπουργό, Κώστα Κατσαφάδο και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανό. Επί ποδός βρίσκονται και τα τμήματα των πραγματογνωμόνων και των ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου να εκκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε για βιβλική καταστροφή, ζήτησε άμεση κινητοποίηση για τις αποζημιώσεις και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα του κατεστραμμένου οδικού δικτύου, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις ζημιές στον δρόμο προς Ιεράπετρα-Φέρμα, τις κατολισθήσεις στα Ζωνιανά και την πλήρη καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας στην ενδοχώρα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την πρόσβαση κτηνοτρόφων και αγροτών.
Για την αποτίμηση των ζημιών ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να δημιουργηθούν χάρτες και να συλλεχθούν δεδομένα για τις περιοχές της Κρήτης, που από την 1η Οκτωβρίου 2026 επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2

«insurance.mag»: Κυκλοφορεί αύριο με την free press LiFO

AI Act, Marketing και ο ρόλος της ασφάλισης

Το νέο πλαίσιο για την κρατική αρωγή και τις ασφαλιστικές

Αύξηση 18,9% στο πλήθος των συμβολαίων για τεχνικές ασφαλίσεις

Η «ολική επαναφορά» του Επικουρικού Κεφαλαίου

308,6 δις δολάρια ο "φόρος" της απάτης στις ΗΠΑ



















