

Η ισχυροποίηση όλων των οικονομικών μεγεθών της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ συνεχίστηκε και το Α’ εξάμηνο 2015, παρά τις γενικότερες δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνική οικονομία και έχουν επηρεάσει και την ασφαλιστική αγορά.
Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία παρουσίασε:
- Σημαντική αύξηση των καθαρών δεδουλευμένων ασφαλίστρων και άλλων συναφών εσόδων κατά 7,1% στα 86,6 εκατ. ευρώ, έναντι 80,9 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του έτους 2014.
- Διαμόρφωση της καθαρής της θέσης, στα 72,8 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 11,2% ή 7,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του έτους 2014.
- Σταθερή προ φόρων κερδοφορία στα 4,8 εκατ. ευρώ.
- Αύξηση του ενεργητικού κατά 7,9% στα 338,0 εκατ. ευρώ, έναντι 313,2 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο 2014.
- Ενίσχυση των αποθεμάτων της κατά 8,2%, στα 247,5 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2014. Το 66% του ως άνω ποσού είναι επενδεδυμένο σε ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (Α+). Το υπόλοιπο είναι κατανεμημένο σε ταμειακά ισοδύναμα (15%), ακίνητα (13%) και μετοχές – συμμετοχές (6%).
- Ισχυρό ταμείο ποσού 14,8 εκατ. το οποίο συνδυαζόμενο με τον μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και την μη ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, της δίνουν τη δυνατότητα να είναι απόλυτα συνεπής στην καταβολή των πάσης φύσεως υποχρεώσεών της, πληρώνοντας αμέσως.
- Περαιτέρω αύξηση στον αριθμό του προσωπικού της κατά 13,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2014, με τις συνολικές θέσεις απασχόλησης να ανέρχονται στις 430, έναντι 379 τον Ιούνιο 2014 και 399 τον Δεκέμβριο 2014.
Παράλληλα η Εταιρεία έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της για την εφαρμογή από 1/1/16 της οδηγίας «Φερεγγυότητα ΙΙ» καλύπτοντας ήδη και τις ποσοτικές αλλά και τις ποιοτικές απαιτήσεις της σχετικής οδηγίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες στο site της Εταιρείας, στην ενότητα Επενδυτικές Σχέσεις.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Πρόστιμο 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα πατίνια

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: 80 υποκαταστήματα στην Ελλάδα

«Resilience Stories»: Καλεσμένος ο Κώστας Λαγουβάρδος

Ηλεκτρικά πατίνια: Στη βουλή το ν/σ με την υποχρεωτική ασφάλιση

Πολιτική και ιδιωτική ασφάλιση: Το στοίχημα της εθνικής συνεννόησης

Αύξηση παραγωγής 6,7% για τη Groupama το 2025

Επικουρικό Κεφάλαιο: 184 εκατ. ευρώ για 10.600 ζημιές σε μία 5ετία


















