
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ συνεχίζει τις προσπάθειές του για την καθιέρωση του Προτύπου Σύμβασης Μεσίτη με τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων, η International Life συγκαταλέγεται πλέον στις εταιρείες που συμφώνησαν στην υπογραφή της πρότυπης Σύμβασης Συνεργασίας Μεσιτών που έχει εκπονήσει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ).
Στις νέες συμβάσεις έχουν προβλεφθεί όλες οι νομοθετικές διατάξεις των Πράξεων 30 & 31 / 30.09.2014 της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ διασφαλίζουν πλήρως τη διαφάνεια των συναλλαγών, ανταποδοτικά οφέλη και τις για δύο πλευρές, καθώς και κάθε αναγκαία προϋπόθεση για την ταχύτερη ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών μέσω των μεσιτικών γραφείων με τα οποία συνεργάζεται η International Life.
Σημειώνεται ότι, η νέα Πρότυπη Σύμβαση του ΣΕΜΑ απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις της αγοράς, θέτοντας σε ισχυρότερες βάσεις τις σχέσεις συνεργασίας των ασφαλιστικών εταιρειών με τα μεσιτικά δίκτυα πωλήσεων.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Εθνικής Ασφαλιστικής με μεσίτες ασφαλίσεων

ΕΑΕΕ – ΣΕΜΑ: Ενημερωτική εκδήλωση για την Ασφάλιση Πιστώσεων & Εγγυήσεων

ΣΕΜΑ: Kοινό όραμα, εξωστρέφεια και θεσμός εκπαίδευσης εφαλτήρια για την ανάπτυξη

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ στήριξε ως χορηγός την ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Στις 2 Οκτωβρίου 2025 η ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ (video)

Στις 2 Οκτωβρίου 2025 η ετήσια συνάντηση του ΣΕΜΑ

Η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση αναδιαμορφώνει τον χάρτη της ασφαλιστικής αγοράς

















