

Στις 28 Οκτωβρίου 2015 ο Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-1944, στην οδό Κοραή 4, θα είναι, όπως κάθε χρόνο, ανοικτός για να δεχθεί όσες και όσους επιθυμούν να τον επισκεφθούν και να περιηγηθούν στο μοναδικό αυτό ιστορικό μνημείο αφιερωμένο στην περίοδο της κατοχής.
Η ιστορία του κτιρίου ξεκινά λίγες μέρες μετά την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα το 1941, όταν, το ιδιόκτητο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επιτάσσεται από την Kommandatur και τα υπόγειά του χρησιμοποιούνται ως κρατητήρια Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων για όλη τη διάρκεια της κατοχής.
Το 1991, η Εθνική Ασφαλιστική, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, συντηρεί και παραδίδει στο κοινό τα υπόγεια κρατητήρια, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της λειτουργίας τους. Κάθε χρόνο επισκέπτονται το Χώρο πολίτες κάθε ηλικίας, ενώ, ύστερα από ραντεβού, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μαθητών, πανεπιστημιακών ομάδων, φορέων και συλλόγων.
Στους θαλάμους κράτησης των υπογείων σώζεται πλήθος ακιδογραφημάτων και επιγραφών των κρατουμένων, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του α΄ υπογείου εκτίθενται διάφορα αντικείμενα ιστορικού ενδιαφέροντος.

Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus






