Tsomokos

Έρχεται νομοθετική παρέμβαση για τα χρέη των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία

Χρέη ύψους 28 εκατ. ευρώ για νοσήλια στο ΕΣΥ θα “χαρίσει” σε ανασφάλιστους πολίτες νέα, προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών. Στα “σκαριά” βρίσκεται κοινή νομοθετική παρέμβαση των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, με την οποία θα διαγραφούν τα χρέη προς την εφορία χιλιάδων ανασφάλιστων πολιτών οι οποίοι είχαν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. [...]

AllSafe
Έρχεται νομοθετική παρέμβαση για τα χρέη των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία

Χρέη ύψους 28 εκατ. ευρώ για νοσήλια στο ΕΣΥ θα “χαρίσει” σε ανασφάλιστους πολίτες νέα, προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών. Στα “σκαριά” βρίσκεται κοινή νομοθετική παρέμβαση των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, με την οποία θα διαγραφούν τα χρέη προς την εφορία χιλιάδων ανασφάλιστων πολιτών οι οποίοι είχαν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο του ΕΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, η σημαντική αυτή ρύθμιση αναμένεται να “σβήσει” χρέη ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε μη πληρωμένα νοσήλια ανασφάλιστων ασθενών προς τα νοσοκομεία. Η διαγραφή των χρεών, πρέπει να σημειωθεί, αφορά πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων, οι οποίοι ενώ έκαναν χρήση του δημόσιου συστήματος υγείας, μη μπορώντας να αποπληρώσουν το κόστος νοσηλείας τους, υπέγραφαν δήλωση αποδοχής χρέους ώστε να μεταφερθεί το χρέος στη ΔΟΥ. “Στο παρελθόν λοιπόν υπήρξαν περιπτώσεις όπου επειδή ακριβώς ήταν επείγον ο χαρακτήρας του νοσήματος, υπήρχε νοσηλεία από το δημόσιο σύστημα υγείας, όμως με την υποχρέωση του ανασφάλιστου να υπογράψει δήλωση αποδοχής χρέους και να μεταφερθεί αυτό το χρέος στη ΔΟΥ. Σήμερα λοιπόν έχουν συσσωρευτεί 28 εκατομμύρια ευρώ χρέη ανασφάλιστων” εξήγησε ο Α. Ξανθός μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του σταθμού “Στο Κόκκινο”.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο υπουργός πέρα από τις βεβαιωμένες αυτές οφειλές των 28 εκατ. ευρώ που έχουν φθάσει στις ΔΟΥ, υπάρχουν ακόμη 150 εκατ. ευρώ καταγεγραμμένες οφειλές ανασφαλίστων, τα οποία ωστόσο “πάγωσαν” εξ΄ αρχής και με εντολή της Αριστοτέλους, τα τελευταία 2 χρόνια, δεν έφθασαν ποτέ στις εφορίες. “Βρισκόμαστε σε φάση που προετοιμάζουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών μία ρύθμιση όπου αυτό το χρέος θα διαγραφεί. Αυτό θα είναι στην ουσία μία πράξη που θα κλείσει αυτήν την εκκρεμότητα από το παρελθόν και επίσης να πω ότι είχαν καταγραφεί οφειλές στα νοσοκομεία πολλαπλάσιου ύψους, τις οποίες εμείς παγώσαμε και δεν δώσαμε” υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση “σημαντική παρέμβαση κοινωνικής ανακούφισης”, η οποία “ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη υγειονομική κάλυψη των πολιτών, χωρίς καμία επιβάρυνση και με διαγραφή και των επιβαρύνσεων που είχανε καταχωρηθεί στο παρελθόν”. Πρόκειται, δε, κατέληξε ο υπουργός, για μία παρέμβαση που μειώνει πολύ τις υγειονομικές ανισότητες που είχαν δημιουργηθεί στη χώρα μας εξαιτίας αυτής “της αποασφάλισης του πληθυσμού και της μη δυνατότητας πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας” και η οποία έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα καθολικότητας και ισότητας”.

Πηγή: Healthmag.gr

Mega Brokers
Atladiki

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121