
Της Βίκυς Γερασίμου
Σε ποινή 14 ετών καταδικάστηκε ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκαντάς από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας στις 26 Οκτωβρίου. Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο ο καταδικασθείς δραστηριοποιούνταν στα Τρίκαλα ως ασφαλιστής, ως διευθυντής πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας και οι αρχές τον αναζητούσαν από το 2005 για υπεξαίρεση χρημάτων.
Εναντίον του είχε κινηθεί και η πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία η οποία δεν γνώριζε για τη δράση του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο ασφαλιστής εξέδιδε στην ουσία πλαστά έντυπα τα οποία και προσκόμιζε στους πελάτες του που νόμιζαν ότι ήταν καλυμμένοι. Στην ουσία όμως δεν υφίσταντο συμβόλαια και στην εταιρεία δεν έφτανε ποτέ τίποτα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κρατούσε τα χρήματα και τα “επένδυε” σε μεγαλοτοκογλύφο και εν συνεχεία απέδιδε στους πελάτες του τόκους, προκειμένου να μην αντιληφθούν τις κινήσεις του.
Συνολικά υπολογίζεται ότι το ποσό που υπεξαιρέθηκε ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ καθώς υπάρχουν και πελάτες που δεν προχώρησαν ποτέ σε καταγγελία.
Ο ασφαλιστής αναζητούνταν πολλά χρόνια και παρέμενε ασύλληπτος κινούμενος στην Πελοπόννησο. Οι αρχές τον εντόπισαν σε τυχαίο έλεγχο της τροχαίας πριν από περίπου δύο χρόνια και τον συνέλαβαν.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Interlife: Digital Insurance Hub & νέες ψηφιακές υποδομές
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
H ψυχολογία στην πώληση και η διαχείριση της άρνησης
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η μάχη κατά της ασφαλιστικής απάτης κερδίζεται στην πρόληψη

Λύσεις σε τεχνολογία και εξειδικευμένους ελέγχους

308,6 δις δολάρια ο "φόρος" της απάτης στις ΗΠΑ

Τα “όπλα” στη φαρέτρα των ασφαλιστικών κατά της απάτης

Η μάχη κατά της ασφαλιστικής απάτης κερδίζεται στην πρόληψη

Cyber Snacks: Το microlearning στην κυβερνοασφάλεια (video)

Ασφαλιστικές απάτες που έγραψαν ιστορία


















