
Της Βίκυς Γερασίμου
Σε ποινή 14 ετών καταδικάστηκε ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκαντάς από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας στις 26 Οκτωβρίου. Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο ο καταδικασθείς δραστηριοποιούνταν στα Τρίκαλα ως ασφαλιστής, ως διευθυντής πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας και οι αρχές τον αναζητούσαν από το 2005 για υπεξαίρεση χρημάτων.
Εναντίον του είχε κινηθεί και η πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία η οποία δεν γνώριζε για τη δράση του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο ασφαλιστής εξέδιδε στην ουσία πλαστά έντυπα τα οποία και προσκόμιζε στους πελάτες του που νόμιζαν ότι ήταν καλυμμένοι. Στην ουσία όμως δεν υφίσταντο συμβόλαια και στην εταιρεία δεν έφτανε ποτέ τίποτα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κρατούσε τα χρήματα και τα “επένδυε” σε μεγαλοτοκογλύφο και εν συνεχεία απέδιδε στους πελάτες του τόκους, προκειμένου να μην αντιληφθούν τις κινήσεις του.
Συνολικά υπολογίζεται ότι το ποσό που υπεξαιρέθηκε ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ καθώς υπάρχουν και πελάτες που δεν προχώρησαν ποτέ σε καταγγελία.
Ο ασφαλιστής αναζητούνταν πολλά χρόνια και παρέμενε ασύλληπτος κινούμενος στην Πελοπόννησο. Οι αρχές τον εντόπισαν σε τυχαίο έλεγχο της τροχαίας πριν από περίπου δύο χρόνια και τον συνέλαβαν.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα για ασφαλιστικές απάτες και λαθρεμπορία – 1 εκατ. ευρώ η “λεία”

Κ. Σαΐας: Σχέδιο με 5 άξονες στη μάχη για την αντιμετώπιση της Ασφαλιστικής Απάτης

Συνελήφθη “μαϊμού” ογκολόγος που εμπλέκεται σε 3 θανάτους ασθενών

Απάτη «μαμούθ» από στημένες πτώσεις με λεία 31,7 εκατ.

Στο «σκαμνί» Άκης, Βίκυ και Ζήγρας για το ασφαλιστήριο των 500.000 ευρώ








