
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της ΙΝΤERAMERICAN για την καλλιέργεια και εμπέδωση βασικών γνώσεων για την οικονομία και τη διαχείριση του χρήματος από τις μικρές ηλικίες, ο Νίκος Φίλιππας, πρόεδρος του Ινστιτούτου και καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, μίλησε πρόσφατα σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Η σχετική εκδήλωση οργανώθηκε με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο δημοτικό αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και την παρακολούθησαν περισσότερα από 200 παιδιά.
Την παρουσίαση προλόγισε ο Ηλίας Αποστολόπουλος, δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, που χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου και της εταιρείας ως ιδιαίτερα ουσιαστική για τη δημιουργία χρηματοοικονομικής συνείδησης, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και της κοινωνικής ευημερίας και προόδου.

Ο Νίκος Φίλιππας, με απλό τρόπο και πολλά παραδείγματα, βοήθησε τους μικρούς μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία της αποταμίευσης και του προγραμματισμού, τη συναλλακτική χρηστικότητα του χρήματος και την αξία της γνώσης για την οικονομία. Επισημαίνεται ότι ο καθηγητής έχει συγγράψει δύο βιβλία για παιδιά, με τίτλους «Αποταμιεύοντας για το μέλλον μας!» και «Προγραμματίζοντας για το μέλλον μας!», με χορηγία της INTERAMERICAN, τα οποία στο τέλος της ομιλίας του διανεμήθηκαν στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Σχόλια

Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Οι μνήμες μιας εποχής με Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας

Η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες για το 2025

Δείτε το video από τα Interamerican Sales Awards 2026

Η Πειραιώς, το bancassurance, και η υπεραξία του agency της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής

18 Ιουνίου: 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

MEGA BROKERS: 3 διακρίσεις στα Interamerican Sales Awards

Αλλαγή σκυτάλης στην Interamerican Βοηθείας
















