
Σε υλοποίηση της δεύτερης δέσμης πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο του σχεδίου της με σπονδυλωτές ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προχωρεί η INTERAMERICAN. Έχει ολοκληρωθεί, ήδη, η πρώτη δέσμη με συνεισφορά της εταιρείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Συγκεκριμένα, η INTERAMERICAN στρέφεται στην υποστήριξη των αναγκών για την υγεία στις τοπικές κοινωνίες και συνεργάζεται γι’ αυτό, σε πρώτη φάση, με τον Δήμο Αθηναίων. Ο Δήμος, με έξι δημοτικά ιατρεία και με κοινωνικές δομές, διευρύνει το δημόσιο σύστημα για πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, αναλαμβάνοντας σημαντικό φορτίο για τη σχετική εξυπηρέτηση πολιτών στην περιοχή της πρωτεύουσας.
Η INTERAMERICAN, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων στη διαχείριση των εκτάκτων συνθηκών της συγκυρίας για την υγεία, προσέφερε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων. Παράλληλα, η εταιρεία θα ενισχύσει χρηματοδοτικά την ανακαίνιση του κοινωνικού φαρμακείου και ιατρείου, που θα στεγαστούν στο κτιριακό συγκρότημα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ, Πειραιώς 35).
Επίσης, η INTERAMERICAN υποστηρίζει του Γιατρούς του Κόσμου που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων.
«Η συνεργασία μας με τον Δήμο Αθηναίων αναγνωρίζει και αναδεικνύει τη λειτουργική δυναμική της τοπικής αυτοδιοίκησης στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, όπου οι δημοτικές υπηρεσίες καθημερινά εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συνανθρώπων. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν ιδιαίτερη αξία για τους πολίτες, ειδικότερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Πιστεύω πως η αντιμετώπιση της πανδημίας με συνεργασίες και συμπράξεις μεταξύ του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μας δείχνει πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN. Ο επικεφαλής της εταιρείας επισημαίνει ότι «η INTERAMERICAN, με κορμό των δραστηριοτήτων της την ασφάλιση και τις υπηρεσίες υγείας, έχει επιπλέον λόγους να συνεισφέρει στη διαχείριση αυτής της κρίσης».
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης υπογραμμίζει σχετικά: «Η συνεισφορά της INTERAMERICAN σε αυτήν την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος μας για να προστατεύσει και να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δεν είναι απλώς σημαντική. Αποδεικνύει, ταυτόχρονα, ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό ανάχωμα στην κρίση. Δείχνει ότι μπορούμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία και κάθε εμπόδιο ενισχύοντας, κυρίως, τις δομές περίθαλψης στην Αθήνα».
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Έκλεισε το deal για το Ιασώ
3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Το μέλλον της ασφάλισης ανήκει στον συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινης αξίας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Life Plan: Επετειακό ταξίδι στο Βιετνάμ και βραβεύσεις συνεργατών

3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026

Η Linda Nieuwenhuizen αναλαμβάνει CEO των Centraal Beheer και FBTO στην Achmea

Gold βραβείο για τη συλλογική πρωτοβουλία του 1ου Εθελοντικού Δασικού Φυτωρίου στις Αφίδνες

Ξεκινάει το MDRT Day 2026

Η GAN Direct σε διαδικασία εισόδου στην ελληνική αγορά

ΣΕΜΑ: «Tο “μαζί” σήμερα έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ»


















